Тишина и спокойствие за здрав сън

Спални комплекти

Спални комплекти

Ако сте от хората, които се будят нощем, а на сутринта се чувстват изморени, то тези няколко съвета ще ви помогнат значително да подобрите качеството си на сън. Едно от първите неща, които трябва да направите е да се снабдите с памучно спално бельо. Като цяло тялото ви се нуждае от спални комплекти от естествени материали. Това означава, че кувертюри, чаршафи и завивки, както и личното ви спално бельо онлайн трябва да са от памук, лен или перкал. Те ще ви позволят да спите комфортно, а това е така защото естествените материали помагат на кожата да диша. Полиестерните спални комплекти с цени, които са доста ниски, запарват кожата. Купете детско спално бельо и на децата си, като то също трябва да бъде от естествени материали. Памук е за предпочитане, както и ленът за бебешки спални комплекти.

Малки хитрини за по-лесно заспиване и сладък сън са:

Справянето със студените крака. Според проучвания, студените крайници пречат на хората да се наспиват. Топли чорапи могат да решат този проблем.
Пиенето на напитки с кофеин, особено след обяд са противопоказни, в случай, че искате да се наспите. Кафе може да пиете само сутрин, но не и в следобедните часове. Хапването също трябва да се ограничи и два часа преди лягане да не слагате нищо в уста.

Спрете всички устройства около вас в спалнята. По принцип светлината и мигащите лампички са знак за мозъка ви да бъде на щрек и да не заспива. За да спите спокойно трябва да направите точно обратното и да се лишите от всички подобни устройства около вас.

Четенето преди лягане е опция за сладък сън, но не съвсем. Оказва се, че има голямо значение какво ще четете. Така например ако четете детективски роман то мозъкът ви ще бъде нащрек и това в никакъв случай няма да го отпусне. Тези тежки книги могат да попречат на спокойния сън. Ако искате да четете преди лягане, то заложете на по-леко четиво.
източник: Nikmar.net

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *