Полезни съвети при търсене на работа

Работа

Работа

Животът е динамичен, особено през последните години. Времената са такива, че днес живеем в икономически подем, а утре може да се събудим без работа. Да, нищо чудно фирмата, за която работим да изпадне в несъстоятелност. Не го пожелавам на никого, но все пак трябва да бъдем подготвени за такива ситуации. Търсенето на работа е важно нещо, защото от това може да зависи целия ни живот.

Трябва да се стремим да си намерим такава служба, която ще отговаря максимално на представите ни. Защото не може да, днес да си търся работа, която след кратък период от време ще реша, че не е за мен и не ми допада. Някак си не става всеки ден да сменям работата си. Първо няма да имам достатъчно опит в определена сфера, защото няма да имам времето да се запозная професионално с нея. Второ, когато кандидатствам за работа шефът ще ме извика на интервю и макар да се справя добре и да ме хареса, след като види в работния ми стаж колко път съм сменял местоработата ще прецени , че съм несериозен човек и няма да ме вземе на сериозно, следователно няма да бъда нает на работа.

Ако съм загубил работата си в Ямбол, в същото време обаче зная, че професионалните ми умения са на високо ниво, няма мисъл да търся работа в същия град. Просто това е малък провинциален град, който трудно би се съпоставил с големите градове, като София, Варна, Пловдив. Аз бих си търсил работа в София. Това е градът, който прави брутен вътрешен продукт за един ден, по – голям от този, които се прави в цялата страна. Това е съвсем просто обяснение, което обаче мисля дава добро обяснение икономическата обстановка, както и възможностите за реализация, която може да имаме, ако изберем да градим кариера в София.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

За TZahariev

Занимавам се с оптимизация на сайтове - SEO и развивам свой собствен блог - http://seoteo.info/
Публикувано в Won Hundred Outlet • Мода за мъже и жени • Супер цени — Mania.bg. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *