Турските сериали

Интервю с анонимен човек, желаещ да изкаже мнението си относно турските сериали:

Анонимен: Здравейте, роден съм и живея във Варна и бих искал да дам това интервю за вас относно турските сериали. Дали има какво да се научи от турските сериали… честно казано – не съм гледал нито един. Но подозирам, че като от всяко едно нещо има какво да се научи, въпроса е обаче, че това, което реално представят тези сериали съм убеден, че не е реалната ситуация в република Турция.

Нашето виждане по този въпрос е, че те са направени с една съвсем различна цел, а именно да манипулират българското общество.

Журналист: А някаква друга по-глобална цел имат ли? По отношение на доказване в Европа и т.н.?

Анонимен: Разбира се, това е пряко свързано с предстоящото членство на Турция в Европейския Съюз. Аз лично не мога да си обясня по друг начин този бум на турски сериали във всички национални медии, точно в периода в който тече процедурата по разглеждането на евентуалното членство на Турция в Европейския Съюз.

Журналист: А от чисто човешка гледна точка – близки ли са до нас турците като светоусещане, като семеен бит и култура?

Анонимен: Това, което представят тези сериали и това, което съм чувал – да, близки са като семейни ценности, като ценности, които търси всяко едно общество, що се отнася до това дали самите турци са близки… мисля, че има много голяма разлика между начинът на живот в България и начина на живот в Турция. Особено в азиатската част.

Интервюто можете да гледате в YouTube на адрес: http://youtu.be/QhA35_mWbmE

За разлика от този анонимен човек, ние си харесваме турските сериали, хората също си ги харесват и си ги търсят. Понеже торент тракерите Замунда и Арена се оказаха също толкова големи хейтъри и забраниха на ъплоудърите да качват турски сериали, на обикновения зрител, който няма расови, религиозни или етнически комплекси не му остава нищо друго освен да влезне в Google и да потърси своите любими сериали като Забраненият плод или Листопад.

За това пък има хора като мен създават сайтове, където хората могат да си гледат това, което искат – било то и турски сериали.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

7 Responses to Турските сериали

 1. Госпожа АНОНИМНА каза:

  Не ми е ясно как човек,който не е гледал нито един турски сериал ,може да си позволи да ги критикува?! Даже въобще да ги коментира!Турските сериали направиха бум в европейски и световен мащаб заради високия професионализъм, с който са направени и отличната актьорска игра. От къде господин АНОНИМЕН знае, че ситуацията, която представят тези сериали, не е реалистична? Нали не ги гледа?А твърдението, че те се създават, за да манипулират БЪЛГАРСКОТО общество, меко казано звучи като надута претенция! Много им пука на турците какво мисли за тях българското общество!За Турция то е само купувач и консуматор и нищо друго!КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ…Дай боже и български сериал някой ден да види бял свят оттатък Калотина.А господин АНОНИМЕН(зощо ли АНОНИМЕН?)да седне да научи българския правопис и малко да се поограмоти…Има време за това-нали не гледа сериали?…

 2. Госпожа АНОНИМНА каза:

  Забравих да Ви кажа! Гледайте ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ на адрес: http://www.gledaiseriali.com
  Има на какво да се научите!Например …да не завиждате…

 3. Андрей Димитров каза:

  @Госпожа АНОНИМНА, а колко би било хубаво вместо да си правим мръсни номера, просто да си стиснем ръцете… :-)

  Сериали.com набира скорост много бързо, аз стоя зад него и не си крия името. Можеш да влезеш в блога ми и да видиш кой съм и с какво се занимавам. Вече е топ 10 по дума „сериали“, като ранкването го направих за по-малко от седмица. Скоро ще скочат и лонг-тейл фразите, както и заглавията на сериалите. Дано да рабираш за какво ти говоря.

  Пробвах да се свържа с теб, но линкът с „контакти“ в сайта ти ГЛЕДАЙ СЕРИАЛИ не работи.

  BTW трябва да си ми благодарен, че ти вграждам епизодите в моите сайтове, нали имаш воден знак – виж каква хубава реклама ти правя.

  Ако искаш да поговорим приятелски – свържи се с мен за да решим как да престанем да се заяждаме.

 4. Госпожа АНОНИМНА каза:

  Мисля, че е станало недоразумение!Моят коментар се отнасяше до човека от ВАРНА, дал „интервю“ под името АНОНИМЕН. Бях изумена и възмутена от поразителното му невежество и затова отговорих, но явно друг човек се е почувствал засегнат- в случая господин Андрей Димитров,за което съжалявам…

 5. Андрей Димитров каза:

  Тази тактика с „невинния“ линк билдинг ми е ясна като бял ден :-)

 6. Госпожа АНОНИМНА каза:

  Андрей, аз нямам сайт и не правя „невинен линк-билдинг“,защото и да искам-немога!А теб искрено те поздравявам за отличния ти вкус! Ти си явно млад човек без предразсъдъци и умееш да цениш хубавото,защото изборът ти е отличен: „Забраненият плод“ и „Листопад“ действително са едни от най-стойностните турски сериали и са гордостта на продуцентска къща „AY YAPIM“.И двата са по класически романи-световни бестселъри и лично според моята преценка са образец за майсторски осъвременен сценарий, без да се нарушава основната концепция и цялостното внушение на творбата.Поздравявам те за начинанието ти и от вчера съм искрен фен на твоя СЕРИАЛИ.COM . Аз вярвам на младите хора -те никога не са ме подвеждали!Вярвам, че ТЕ ще направят тази страна по-добро място! Ние,моето поколение, се ПРОВАЛИХМЕ…Приеми отново моите адмирации!!!Открих адреса на ел.пощата ти във FACEBOOK и ще ти пиша ,за да ти поднеса и лично извинение за недоразумението,което стана…УСПЕХ!!!

 7. Госпожа АНОНИМНА каза:

  Забравих да кажа: гледайте прекрасни турски сериали, подбрани с вкус, на адрес
  http://www.сериали.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *