Валутна търговия

Вероятно срещате напоследък все по често реклами свързани с форекс и валутна търговия. Въпреки засилването на интереса към валутната търговия и начините за усъществяването и все още процеса и начина за търгуване остават непознати. В тази статия ще дадем обяснение на основните въпроси свързани с валутната търговия. Ще опишем как да научавате последните форекс новини и анализи.

  • Как се търгува валута от частни лица ?
  • Какво трябва да знаем преди да търгуваме валута.
  • Лесно ли се търгува валута

Как се търгува валута.

Вероятно и у вас се е настанила картината от фондовите борси където трейдъри в един глас купуват или продават. Всички крещят и говорят по телефона. Тази картина макар и вярна донякъде на Wall Street по никакъв начин не обрисува атмосферата около нормалния трейъдр. В днешно време имате възможността да търгувате валута от дома си, посредством платформа за онлайн търговия. Нужно е единствено да изберете брокер (финансов посредник) и да се сдобиете с нужната платформа за онлайн търговия. Най разпостранената платформа за онлайн търговия в България е MetaTrader 4, като водещите брокери в България имат разработени и собствени платформи. На база тези платформи вие може да откриете реална сметка или демо сметка. За всеки начинаещ трейдър е препоръчително да открие демо сметка на която може да натрупа нужните знания преди окончателно да се включи на международния пазар.
Какво трябва да знаем преди да търгуваме валута.
След като сте натрупали поне минимален опит с търговия чрез демо сметка е нормално да се ориентирате към откриването на реална такава. Разбира се това е възможно единствено когато сте уверени, че познавате използваната от Вас платформа и имате реални а не просто инцидентни постъпления от търгуването на валута. Веднага след като започнете активно да се интересувате от форекс новини и форекс информация, ще забележите десетки оферти свързани с бързи и лесни пари от форекс. Най често срещаните предложения са за автоматизиран софтуер за търговия на валута или експертно мнение. В най добрия случай използването на автоматизиран софтуер може да ви донесе моментни постъпления, които може да изгубите чрез постоянно променящия се пазар. Тези софтуери разчитат на стратегии и сигнали на база които извършват продажба или закупуване на валута, без генерално наблюдение на пазара и последните новини за ситуацията на международния пазар, тези инструменти просто не са ефективни в дългосрочен план. Поверяването на парите Ви в ръцете на „ескперт“ също не е много добра идея, ако тези ескперти бяха достатъчно добри, то те щяха вече да са милионери и да не им се налага да търгуват с Вашите пари.
Истинския трейдър, това си ти. Разчитай на собствените си познания и опита натрупан чрез демо платформа. Мислиш, че от теб може да стане добър трейдър ? Открии твоята сметка сега.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Бизнес. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *