Йога

В Йога предмедитативни практики много има, при които как постепенно да отдръпнем сетивата се учим и ума навътре към себе си да насочим. С практиката се изчиства постепенно ума от натрупаните впечатления, по-спокоен и устойчив става, а ние по-умиротворени и щастливи се чувстваме. Важно е в тялото си да се вслушвате, границите и възможностите си да усещате и с помощта на йога упражненията блокажите си да премахнете. Дори и да практикувате редовно, не насилвайте никога тялото си, съобразявайте се винаги с физическото, психическото и душевното си състояние. Те да избегнете наранявания ще ви помогне, самодисциплина да упражнявате, по-добре собственото си тяло да опознаете и с удоволствие да практикувате.

Йога принадлежи на човечеството още от древността. Това е ценно съкровище, от хората притежавано. Човешкото същество от тяло, ум и душа е съставено. Да ръководим ума си, да владеем тялото си, великите загадки на душата да открием и до равновесие между трите състояния на съществуването да достигнем –умствено, физическо, и духовно, всичко това е йога – пътят, който към опознаване на себе си води човека; помага тялото си здраво и силно да направи и организма си да освободи от всякакви ненужни и токсични вещества, които функционирането му смущават.
Йога човека изправя пред грешките и комплексите в личността му, пред бъркотията в ума му, да се освободи от ограничения си начин на мислене му помага и от предразсъдъците, обществото и заобикалящата го среда с които съзнанието му са изпълнили. Тя към неговия собствен център обратно го води и да открие себе си му помага, в действителност кой е той да разбере и какво от живота иска всъщност.

Йога единство означава или съюз, свързване в духовен смисъл между универсалното съзнание и индивидуалното съзнание. Науката йога първо върху най-външният аспект от човешката личност започва да работи, физическото тяло, което е началната стъпка в йога за повечето хора. Когато дисбаланс на физическо ниво се чувства – мускулите, органите и нервите в хармония не функционират, а един срещу друг действат по-скоро. Целта на йога е перфектна координация да се постигне на различните телесни функции да работят на цялото тяло за хармонията. След физическото тяло, тя на умствено и емоционално ниво действа.

http://napred.bg

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Здраве. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *