Лазерна корекция на заболяването астигматизъм

Нашето човешкото око е един комплексен оптичен инструмент и аномалията, в който и да е от всичките взаимосвързани части на тази системи, стига до заболяване на зрението. Астигматизмът е едно такова състояние, при което образът не се възприема ясно заради неправилната форма ви на роговицата. В такъв случай роговицата не е напълно кръгла, а е най-вече с издължена форма. По тази причина светлинният поток от лъчи се пречупва в две отделни точки и нито една от тях не се концентрира върху ретината. Това стига до размазан образ както наблизо, така и надалеч. Астигматизмът в повечето случаи е съпътства от други очни увреждания като далекогледството (хипертропия)  и късогледството (миопия).

Трябва да знаете, че никой не е в безопасност, тъй като астигматици могат да бъдат и възрастните хора. За това е хубаво превантивно да организирате прегледи при очния ви лекар специалист както за вашата особено, така и ако имате дете, понеже точно астигматизмът може да е повода за това главоболие, което ви прави доста нервни и сприхави. Независимо от вида на астигматизма, то може да се направи корекция с контактни лещи, очила или рефракционна хирургия.

Също така е хубаво да знаете, че хората, болни от астигматизъм, са склонни на накланят своята глава в различна посока. Вие имате възможността да изведете изгода от факта, научавайки се да владеете това накланяне. Ако харесвате накланянето наляво или надясно, можете да се опитате да си накланяте главата в обратната посока на тази, при която най-комфортно се чувствате.

Нищо не бива да ви тревожи, че правите съвсем неволно. Просто, ако случайно го фиксирате, че го извършвате, можете да се опитате да го коригирате.

За да проверите все пак дали имате астигматизъм, без да ходите чак до личния си лекар, ами тук по онлайн, в къщи, пред компютъра, можете като направите някой от онлайн тестове за астигматизъм в интернет мрежата.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Здраве. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *