Загуба на тегло – спортни храни за жени от Healthstore.bg

Добавки за игаряне на мазнини от Healthstore.bg

За постигането на идеалният релеф на спортистите им помагат препаратите за изгаряне на мазнини. Спортното хранене се подбира от треньор или диетолог.

Само преди няколко години, повечето посетители на спортните зали бяха мъже. Но днес в преследване на стройна и релефна фигура, там често ходят и жените. Във връзка с неправилното хранене и ниската подвижност, фитнесът, като начин на живот при повечето начинаещи се свежда до намаляване на теглото. Отслабването не винаги е проста задача и на помощ идват препаратите за изгаряне на мазнини – различните типове продукти може да видите в Healthstore. Спортното хранене, избирането и приемането им по всички правила, може значително да ускори прогреса на тренировките.

Механизъм на действие за изгаряне на мазнините

Изгарянето на мазнините е специален вид спортното хранене, което е насочено към интензивното намаляване на подкожния мастен слой. При момичетата, често срещана грешка е приемането на тези препарати, в очакване на ефект при пълна липса на физически натоварвания. Трябва да се отбележи, че съвременните препарати за изгаряне на мазнини започват да действат само при условие, че има активен начин на живот.

Как действа спортното хранене? Изгаряне на мазнини за жени:

 • при премахването на излишните мазнини от организма спадат отоците и се намалява появата на целулит;
 • повишава се температурата на тялото и се ускорява обмяната на веществата;
 • започва активното разделяне на трудно разрушимите мастни отлагания по стените, бедрата и ръцете;
 • освобождава се допълнителна енергия за провеждане на по-интензивни тренировки.

Разновидности на препаратите за изгаряне на мазнини

За избора на подходящ препарат и създаването на схема за прием е необходимо да се разберат видовете препарати. Спортните храни се продават по аптеките. Въпреки това, в много страни препаратите за изгаряне на мазнини са забранени. Все пак това не са най-безопасните за здравето препарати и при тяхното приемане се изисква внимателен контрол.

По-специално, към еднозначните вредни за здравето компоненти на препаратите за изгаряне на мазнини се отнася ефедринът и близкия до него по състав йохимбин. В повечето съвременни изгарящи мазнините препарати се използва веществото кофеин. Разбира се, ефектът му е по-слабо изразен, но както се казва, здравето е по-скъпо.

Загуба на тегло Healthstore 02

За да направите резултатите си още по-ясно изразени, можете да използвате и спортно хранене. Препаратите за изгаряне на мазнини за жени се различават по състав от тези за мъжете.

Като цяло, съставът на хранителните добавки за отслабване и препаратите за изгаряне на мазнини са много сходни. Основната разлика в аптечните лекарства се крие в това, че те са предназначени за изгаряне на излишните мазнини и въглехидратите при постъпване с храната директно в храносмилателната система. Докато препаратите за изгаряне на мазнините могат да намалят броя на вече отложените в организма мазнини.

Съществуват 2 основни разновидности на препаратите за изгаряне на мазнини:

 • липотропици
 • термогени

Препаратите от първата група са насочени към блокирането синтеза на мазнините в черния дроб и към разлагането на вече отложените в тялото мастни клетки до киселини.

Термогените ускоряват обмяната на веществата чрез увеличаване на телесната температура. В резултат на това, в процеса на тренировка, организмът изразходва допълнително калории, взети от мастните запаси. Често термогените имат естествен растителен произход и положително влияят върху състоянието на организма, повишавайки имунитета и издръжливостта му.

Освен това, производителите често разделят продуктите на женски и мъжки. Такива агресивни компоненти, като адреналин и норадреналин (внимание – това са хормони!) обикновено се съдържат в мъжкото спортно хранене. Препаратите за изгаряне на излишните мазнини за жените са с акцент поставен върху количеството и разнообразието от компоненти. Качественият препарат задължително съдържа мастни киселини омега-3, екстракти от зелен чай и кафе, хитозан, нарингин и тирамин.

По-голямата част от всички съвременни препарати за изгаряне на мазнините за жени – това са комплексни препарати. Те, като правило, включват компоненти за намаляване на апетита и ускоряване на обменните процеси в мастната тъкан.

Кой не трябва да приема препарати за изгаряне на мазнини?

В какви случай приемането на препарати за изгаряне на мазнини е противопоказно?

 1. Заболявания на сърдечно-съдовата система.
 2. Заболявания на черния дроб и бъбреците.
 3. Гастрит и язва на стомаха.
 4. Безсъние и повишена възбудимост на нервната система.
 5. Бременност и период на кърмене.

Не купувайте продукти, които обещават ефективно отслабване без тренировки. В най-добрия случай, препаратът няма да подейства, а в най-лошия случай ще се отрази негативно върху състоянието на вашия организъм. Ако имаше подобни ефективни и безопасни препарати, проблемът с наднорменото тегло нямаше да става все по-остър.

Имайте предвид, че прекомерната употреба дори и на естествените продукти може да доведе до изтощение на нервната система и дехидратиране на организма. При първите прояви на силна нервна възбуда, гадене, виене на свят и загуба на апетит намалете приеманата доза. Винаги спазвайте нормата за прием, препоръчана от производителя!

Загуба на тегло Healthstore 003

Преди да започнете приемането на препарат за изгаряне на мазнини, задължително се консултирайте с професионалист.

Също така не приемайте няколко горелки на мазнини едновременно. Това може да доведе до сериозни негативни последици.

Избор на препарат и схема на прием

Най-добрите препарати за изгаряне на мазнини са продуктите с високо съдържание на натурални съставки. Така, че при покупка, внимателно проучете състава и обърнете внимание на наличието на кофеин, екстракт от гуарана и ел-карнитин. Тези вещества могат да се вземат комплексно в един препарат или поотделно.

Кофеинът е основната съставка на повечето горящи мазнините препарати, които са най-важни за тези, които се занимават с аеробика и кардио упражнения. Трябва да се приемат един час преди упражнения.

Гуарана — това е храст, разпространен в Южна Америка. Екстрактът е изключително богат на кофеин. Гуарановият кофеин се отличава с меко въздействие върху организма и постепенно усвоение. Той трябва да се приема по 2 пъти на ден веднага след хранене.

Аминокиселината ел-карнитин е достъпна в различни форми. Момичетата е най-удобно да я приемат под формата на спортни напитки по време на тренировка.
Въпреки безопасността на спортното хранене, комбинацията от препарати за изгаряне на мазнини е възможна само след консултация с диетолог или професионален треньор.

Загуба на тегло Healthstore 04

Магически хапчета не съществуват. Дори и най-скъпите изгарящи мазнините препарати няма да действат, ако водите малоактивен начин на живот.

Не трябва препаратите за изгаряне на мазнини да се приемат, като „магически хапчета“, които мигновено ще изгорят всички излишни килограми. Те са само катализатор, който се задейства при условие на усилени тренировки и правилна диета.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *