Shopping cart

Какво предизвиква запек и косопад и как да се справим с тях?

 • Главна
 • Здраве
 • Какво предизвиква запек и косопад и как да се справим с тях?

Оплешивяване и косопад са проблем, доста разпространен, но при всеки човек различно протича процесът –степента на окапване на косата е различна, и причините са различни. Множество болести, травматични и механични намеси могат до увреждане на космения фоликул да доведат.

Не са за пренебрегване при косопад и други фактори като хронични заболявания, стрес, редовна употреба на стероиди, недостиг на витамини, хормонални нарушения, тежки болести, прекомерно носене на шапки, всекидневно използване на кремове, гъбични микроорганизми, гелове за коса и всякакви мазила, по време на къпане силна струя вода и т.н при1ини за косопад. За разлика от някои вредни действия върху организма, които стероидите предизвикват, е необратимо оплешивяването след продължителният им прием.

По време на стрес надбъбречната жлеза в големи количества два хормона започва да отделя – норадреналин и тестостерон, които за по-бърз косопад спомагат. Ако оплешивяването е на стрес вследствие, следва усилията да се насочат към справяне със стреса и на психологична основа терапия.

Когато има продължителен хроничен запек, той провокира образуването по стените на червата на девертикули. Те да се възпалят могат и както апендиксът да се спукат, а това за живота е опасно. На пръв поглед уж несериозно нарушение и безобидно. Обаче именно хроничният, продължителен запек, налягането в червата повишава. И това налягане при постоянното напъване се засилва толкова, че в края на краищата стените на червата не издържат. Те се деформират и дивертикули се появяват на някои места. А те могат много на брой да бъдат. Лекарите подобни образувания при запек наричат „гроздове”. Ако няколко „торбички” се спукат, до силни болки се стига в червата и внезапни спуквания. Това остър перитонит значи, и за съжаление, летален понякога изход. За разлика от апендиксът обаче, тук много „торбички” има. Спуквайки се, те дупки в червата могат да образуват, чрез които да проникнат в коремната кухина натрупаните отровни вещества. Там с кръвта и лимфата се разнасят по вътрешните органи.– отравя се целият организъм.

Няколко прости правила могат да редуцират симптомите на запек и да предотвратят възникването:

 • Добре балансирана диета и на фибри богата.
 • Редовни физически упражнения.
 • Прием на течности в достатъчно количество.
 • Ако продължи този запек прекалено дълго, въпреки предприетите мерки, посетете на всяка цена лекар-специалист.

Comments (01)

 • 07.07.2012

  Борис

  Трудно много за четене е... Програма е коя използвана на това чудо за сътворяването? Успяхте колко варианта нащамповате да? Разбирам - SEO и т. н., уважение но проявявайте читателите малко към ... Отвратително това е, засрамете се вземете.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *