Защо е полезен л-карнитин?

Той помага от натрупаните мазнини много по-лесно да се освободи тялото и за лечение на остеопороза сърдечни проблеми, на мъжка потентност. Добре е при проблем с дишането да се приема, като снабдяването на мускулите подобрява с кислород. Използва се при сърдечни болки, от претоварване предизвикани и физически стрес. Л-карнитин предотвратява в черния дроб и сърцето мастните отлагания, което при неправилно хранене се случва, наднормено тегло, на алкохолни и безалкохолни напитки повишена консумация. Участва при аминокиселините с разгъната верига в оксидацията им, като на натрупването пречи на коензими, които клетъчната мембрана нарушават и препятства в мускулите отлагане на мастните киселини.

Колко л-карнитин да се приема и кога? Понеже към увеличения прием се адаптира организмът, препоръчително е почивка между приема да се прави. Добре е 2-3 седмици да се пие и след това още толкова да се почива. След това приемът може отново да започне.
Л-карнитин 2-3 часа след приема действа. Затова преди тренировка 2-3 часа да се приеме е добре. 50% от използваната енергия при аеробна тренировка от мастните клетки идва. При анаеробна тренировка до 80%достига.

Креатин е продукт, който все на повече и повече спортисти хранителна добавка става. От него 5 грама са равни на 1,1 кг сурова телешка пържола. Той в мускулите количеството на Аденозин Три Фосфат повишава, който е основното им гориво. Креатин за натрупване на мускулна маса се използва и за енергия, но с подходящо хранене съчетан и по-специално с дневното количество белтъчини; предпазва от разпад мускулите при тежки тренировки. Задължително е тренировъчен стаж поне 1 година зад гърба си да имате, креатин за да вземате и следвайте дозировката задължително. Напоследък от некачествени продукти е залят пазарът – креатинин, който е вторичен продукт и за здравето е вреден, така че само от сигурни и известни фирми купувайте.

Л-карнитин не е за отслабване хапче, а помага за подобряване и нормализиране по естествен начин в организма на нормалните процеси на горене. Спирането на приема му няма да доведе до обратен ефект на напълняване!

Л-карнитин е необходим за транспортиране към енергийните депа на клетките на мастните киселини, там е единственото място, където в енергия могат да се превърнат мазнините.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Здраве. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *