Защо литиево-йонните лаптоп батерии са най-подходящи за вашия лаптоп?

Работа на много хора е свързана с всекидневното ползване на техните лаптопи, а това е и основната причина тези мобилни компютри да се произвеждат много повече в сравнение с предишни години. С Wi-Fi зоните, които са монтирани на предварително фиксирани зони в града многократно се ползват от интернет маниаците, а освен това са и причина за привличането нови евентуални клиенти.

Най-често подменяните елементи на всеки лаптоп изненадващо не е Ram паметта, HDD диска или Wi-Fi адаптера, а именно техните лаптоп батерии. От първите модели батерии до сегашните са се обновили толкова, че те са в състояние да издържат 2-3 часа, в сравнение с първоначалните, които издържат по-малко от час. С помощта на литиевойонната технология, която вдъхва нов живот на лаптоп индустрията се компенсира недостига на мобилност на по-старите батерии. Новите Li-Ion батерии за лаптоп са с по-голяма проводимост и ниско съпротивление, спрямо предходните видове. Осигуряването на ефективен живот обаче не я прави незаменима и се налага да се подмени след една година или според продължителността, посочена от производителя. След време всяка батерия се износва и тъй като съпротивлението й спада, това възпрепятства правилния им начин на работа.

Сами ще видите кога вашата батерия за лаптоп Asus има нужда от подмяна с нова и няма начин да усетите кога е настъпил този момент, тъй като тя няма да може да изкара и половин час. Срещат се безброй причини, които сочат, че литиевойонните са по-добрия избор спрямо никел – металните батерии. Ето и петте най-важни:

  1. Литиевойонната батерия, както бе упоменато досега, гарантира доста по-малко съпротивление и отдават по-бавно своята енергия от никел – металните.
  2. Li-Ion батерия има слаба вероятност да прегрее, в сравнение предишните модели, за които е удостоверено, че прегряват много повече. Новите батерии пазят останалия хардуер в лаптоп ви от топлинни щети.
  3. Значително по-леки са от никеловите батерии, а енергията им е една и съща.
  4. Елементите на литиевойонните батерии са безопасни за природата, а никел – металните не са.
  5. При тях не се наблюдава памет ефекта, която ги кара да запазват по-нисък процент ток с течение на времето.

Заключенията, които бихме могли да формулираме са, че Li-Ion батерии са доста по-висококачествени и за никого не е чудно, защо се изработват и използват масово от потребителите.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Компютърни технологии, Технологии. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *