Shopping cart

Защо да изберем Пампорово за следващата ни почивка?

Чудите ли се къде да отидете на почивка? Разполагате със свободно време и искате да го оползотворите? Отговорът е еднозначен – Пампорово! 

Този чаровен курорт в Родопите е перфектният избор за почивка по всяко време на годината. Нека ви запознаем с всичко, което може да ви предложи той.

Какви забавления предлага курортът според сезона?

През който и сезон да посетите Пампорово, има с какво да се развличате. Ето какво може да правите през студените и топлите дни:

  • зимни удоволствия – зимата е моментът, когато курортът привлича голям брой туристи, заради невероятните ски писти. Изпробвайте различни нива на сложност, докато се наслаждавате на свежия въздух. В Родопите и Пампорово се отчитат най-високите нива на отрицателна йонизация, оказваща терапевтично действие върху дихателната система, а и не само;
  • летни приключения – не мислете, че в Пампорово е пусто през лятото. По това време регионът предлага уникални опции за катерене, разходка в планината и посещение на исторически забележителности.

Повече информация за всички възможности, от които може да се ползвате по време на почивката, ще намерите в сайта Pamporovo.me.

Какви интересни места и забележителности има наоколо?

Освен да се отдадете на физически дейности, по време на почивката може да посетите най-различни културни, исторически и природни места забележителности в района. Представяме ви някои от тях:

  • Архитектурни ценности

В традиционните родопски села в района ще се потопите в истинска идилия. Старите къщи са пример за уникална архитектура и култура.

  • Древни крепости

Родопите са богати на исторически паметници. Недалеч от Пампорово ще откриете древни крепости, разказващи за миналите векове.

  • Пещери и езера

Регионът се слави със своите пещери и езера. Съвсем близо до гр. Смолян се намират Смолянските езера, към които е обособена и екопътека, подходяща за разходка и опознаване на красивата местност. Малко по-далече, на 37 км. от курорта може да откриете и пещера Ухловица, близо до с. Могилица. Една разходка до нея ще ви остави с незабравими спомени. 

  • Родопската планина

Родопите са известни със своите прекрасни планини. Те са идеални за преходи и разходки сред природата. Гледките, които се откриват от върховете, са зашеметяващи.

В района има още интересни места, които заслужават да бъдат посетени. Направете разходка до Орфееви скали, местността Язовира (Приключенски парк Язовира) и наблюдателница „Три планини“ в Пампорово или посетете Каньона на водопадите и НАО „Рожен“, които се намират в близост до курорта.

Пампорово не е просто курорт, то е място с богата история, култура и природни красоти. Ако търсите разнообразие, спортни активности и възможност за отмора в сърцето на планината, то това е дестинацията за следващата ви почивка.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *