Зимни градини от целия свят

Луксозните постройки бързо набират популярност в много държави по света, използвани в различни дейности на живота – частни, държавни и производствени сгради. Всяка една нация е внесла свой уникален отпечатък върху стила и интериорния дизайн на зимните градини, изграждани в съответната област.
Изграждането на модерна зимна градина е сложен и креативен процес процес. Изграждането на прекрасна, уютна и едновременно с това надеждна и безопасна сграда, изисква дълги години опит и инженерни знания. Кътче от рая, което да бъде място за почивка и презареждане, да внася радост дълги години на собствениците си, изисква преценяването и взамането под внимание на много характеристики и специфични конструкционни особености.
Зимните градини от край време, някъде през времето на Великата римска империя, са били изграждани за отглеждане на растения, които обичат топлина. В днешно време обаче, този тип постройки са много повече от парник. Луксозните градини се превръщат в неизменна част от културно-оздравителни сгради, обществени постройки, музей на открито и бизнес центрове. Обърнати на галерии, трапезарии , места за отмора и дори работни кабинети, красивите постройки пораждат възхита във всеки посетител благодарение на уникалния си стил и обаяние.
Жителите на Острова обичат зимните градини, навярно най-много от всички останали нации. В интерес на истината, два от основните три вида зимни градини, произхождат от Великобритания и са повлияни от британския архитектурен стил:
-Викториански зимни градини или както британците казват „Victorian conservatories“ – главна отличителна особеност е три- или петстенния панорамен прозорец. Този стил е символ на стабилността и устойчивостта на Ренесансова Европа;
-Зимни градини в Едуардски стил (Edwardian conservatories англ.ез.) – опростените строителни линии навяват за демократичен стил, но претворил в себе си великолепието и мощта на бившата колониална империя.Отличителна особеност в декора на зимните градини в Англия е използването на изкуствено състарена мебелировка в светъл или тъмен природен дървесен цвят.
Дори да нямате неаполитанска вила, италианската зимна градина (conservatori итал.ез.) пак ще се впише перфектно към вашата къща, обикновено с южно изложение и леко над нивото на основната сграда. Архитектурата им наподобява много на открита тераса, без стени, само с покрив. И въпреки всичко сте решили да изградите такава постройка на място с по-студен климат, във всеки случай ще са ви необходими стени. Типично за интериора на средиземноморските градини е поставянето на изкуствено езеро в тях, италиански вази и скулптури и цялата декорация в бели, може и светли цветове. Многото растения, в повечето случаи цитрусови, подчертават цветния интериор на средиземноморските градини.
Подреденост, Чистота, Спокойствие – много точно описание за немските зимни градини или както те ги наричат „wintergarten“. Особеност на градините в Германия е употребата на естествени материали. Немските зимни градини с лекота се нагаждат към архитектурата на всяка къща. Декорацията им е сдържана и сурова, като характера на народа, но за сметка на това, отделните елементи в декора могат се боядисат в ярки цветове.
Зимните градини от Франция или чаровно наричани „conservatoires“, са еталон за показност, тържественост и при това ефективност. Френският стил е съхранил в себе си разкоша на барока, възникнал във Франция по времето на Ренесанса. Мебелировка с извити крака, детайли от месинг, големи огледала с резбовани рамки са просто част от разкошния декор на градините от Франция. И аксесоарът, без който нито една френска зимна градина не може да мине – Bergere – традиционен френски стол. Далечно напомнящ на хамак, той е приятно местенце за общуване с близките хора или просто отпускащо наблюдаване на нощния небосвод.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *