Как да поддържате добро здравословно състояние чрез натурални продукти?

Здравословният начин на живот не може да излезе от мода. Но в последните години е все по-популярно грижата за тялото да става с прием на натурални продукти. Много хора намират начин да се грижат за своето здраве по естествен път. За да разберем повече за това как да поддържаме здравето си с природни средства, се допитахме до специалистите от аптеки Ведра Фармаси, които ни предоставиха ценна информация по темата.

Кои продукти са натурални?

Обикновено това са хранителни добавки, за производството на които се използват суровини с естествен произход. . Те могат да включват екстракти от растения и билки, антиоксиданти, пробиотици и пребиотици, витамини и минерали и др. . Може да се намерят под формата на таблетки, капсули, прах, тинктури, чайове. Фармацевтите от Ведра споделят, че приемът на хранителни добавки с натурален произход подпомагат по естествен начин процесите в човешкото тяло, тъй като съдържат елементи, активно участващи в тях. .

Какви видове има?

 Екипът на аптека Ведра Фармаси, разяснява, че съществуват различни хранителни добавки с естествен състав. Основно се определят според въздействието им върху тялото:

  • тонизиращо – съдържат микроелементи , които спомагат повишаването на енергията;
  • имуномодулиращо – това са добавки за имунна подкрепа. Чрез подпомагане на естествените имунни процеси, тези добавки регулират работата на имунната система. По този начин имунния отговор е адекватен и бързо и лесно се справя с всяка заплаха.
  • успокояващо – средства, които помагат да се справите със стреса и напрежението, както и подобряват качеството на съня, за да може тялото да почине пълноценно;
  • стимулиращо метаболизма – помагат на тялото да усвоява хранителни вещества по-ефективно.

За какво се приемат?

Ведра обърнаха внимание и на многото ползи от хранителните добавки с натурален състав. Те се използват за подпомагане на общото здравословно състояние, укрепване на имунната система, регулиране на стреса и много други. Фармацевтите от Ведра отбелязват, че хранителните добавки могат успешно да се използват и като допълнение към стандартното лечение на различни заболявания, но винаги това трябва да бъде обсъдено с лекуващия ви лекар.

Как да ги приемаме за по-добро здраве?

Натуралните продукти са чудесен начин да поддържате своето здравословно състояние на отлично ниво, но е важно да ги приемате правилно, за да извлечете най-голямата полза от тях, напомнят ни от Ведра. Ето какво трябва да знаете:

  1. Дозировка – винаги следвайте препоръчителната дневна доза, указана на опаковката, или препоръките от вашия личен лекар.
  2. Консултация – винаги се консултирайте с лекар, преди да започнете прием на добавки, особено ако приемате други лекарства. 
  3. Внимавайте за алергии – прочетете внимателно листовката и съдържанието, преди да започнете прием. Ако се прояви нежелана реакция или алергия, се консултирайте с лекар, напомнят от Ведра Фармаси.
  4. Балансирано хранене и движение – природните средства са чудесно допълнение към здравословния начин на живот, но не са заместител на балансираното хранене и редовните физически упражнения.
  5. Няма бързи решения – за да усетите ефекта от хранителните добавки за здравето си, е необходимо да сте постоянни. С постоянство ще постигнете дългосрочен ефект и както и превенция на различни здравословни проблеми, казват от Ведра.
  6. Съхранение – винаги съхранявайте хранителните добавки на хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина, за да запазят по-дълго своите полезни свойства.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Women’ Secret Outlet • Комфортно аутлет облекло • Цени — Mania.bg, Won Hundred Outlet • Мода за мъже и жени • Супер цени — Mania.bg, Изкуство и забавления, Секс, СПА хотели, Технологии. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *