Офис столове – как да направим правилният избор за офиса

Офис столове от висок клас - Антарес БългарияЗа много от вас навярно работата в офис е привилегия и не крие кой знае какви рискове за здравето. Всъщност истината не е точно такава, поне когато говорим за избора на офис столове с ергономични показатели.

Продължителното стоене на стола зад бюрото би могло да доведе до сериозни здравословни последици, които след това е необходимо да лекувате дълго време.

В тази статия ще научите как да си осигурите удобство и безопасна офис среда, което смятаме, че е от изключителна необходимост за хората, чиито професии са свързани с компютър.

Неслучайно ще стартираме с избора на офис столове. Подобна покупка изисква вашите внимание, време, разум и отговорност. Никога не купувайте тази мебел, без да сте се интересували подробно за характеристиките, функциите и материалите, от които е изработена.

Преди да я превърнете в своя собственост, то задължително я пробвайте. При необходимост прекарайте няколко минути в седнало положение, така че да можете най-точно да определите дали тя е подходяща за вашия ръст и отговаря на множеството ви изисквания.

Офис столове – как трябва да изглежда перфектния модел

За да придобиете максимално точна представа, относно това как трябва да изглежда перфектният офис стол, то ние ще разгледаме в детайли различните модели, така че да ви бъдем от максимална полза. Първият, на който ще се спрем, е моделът с колелца. Какво трябва да знаете за него?

1. Офис стол с колелца

Ако подът в офиса е от дърво, то можете да сте сигурни, че колелцата са негов заклет враг. Със сигурност всеки от вас е ставал свидетел на това как в едно работно помещение, в което мебелите са с колелца, местата, където са те, са протрити и се наблюдават грозни следи и драскотини.

Това е резултат от агресивността на самите колелца. При триене те успяват да нарушат паркетните настилки.

Онези от вас, които все пак са се спрели на такъв вариант, е добре да помислят за онези силиконови постелки, които почти не се забелязват и заедно с това ще предпазят пода от нараняване. Освен това, благодарение на тях, столовете се движат лесно и безпроблемно.

2. Регулираща се седалка

За да ви бъде максимално удобна една мебел, то тя трябва да изглежда така, все едно е изработена за самите вас.

Не всички сме еднакви на височина и за това е от ключова важност седалката на тази офис мебел да може да се регулира, спрямо нашия ръст.

Препоръчително е, освен по височина, седалката да може да се движи и по хоризонтала. Смятаме, че това е максимално правилния избор.

3. Опора за гърба

Това е едно от следващите изисквания, когато купуваме офис столове. За да си осигурите пълноценни комфорт и удобство на работното място, то не пренебрегвайте точно тези характеристики.

Ако е необходимо инвестирайте малко повече пари, но поне ще бъдете сигурни, че няма да изпитвате болка или дискомфорт.

Предлагаме ви да посетите онлайн магазина за офис столове и обзавеждане Antares-bg.net, където ще откриете изключително богато разнообразие висококачествени мебели, достигащи до вас на цени, достъпни за масовия потребител.

[Total: 1   Average: 5/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в Бизнес с етикети , , , , , , . Постоянна връзка.