Shopping cart

3 съвета при избора на обувки за бягане

Маратонки

Онези от вас, които активно се занимават със спорт, знаят, че намаляването риска от травми и приятното протичане на тренировката са следствие от перфектно подбрания чифт обувки.

Ако се изкушавате да заделите предвидените средства настрана и да стартирате процеса на бягане със стар чифт обувки, който вече притежавате, то нашият съвет е да не го правите. Не забравяйте, че стъпалото ще направлява цялото тяло по време на бягане и то трябва да е много добре подсигурено. В тази статия ще ви разкрием няколко изключително важни съвета, които смятаме, че ще ви бъдат от полза.

Ето какви са те:

Съвет №1: Обърнете внимание на материала, от който бива изработена самата подметка

МаратонкиПодметката задължително трябва да бъде направена от такъв материал, позволяващ свиването й. Това е едно от задължителните изисквания, ако искате тренировката да бъде не само ефективна, но и приятна и здравословна.

Добре би било също да обърнете внимание и на килограмите си. Онези от вас, които са с по-голямо тегло, то следва да закупят маратонки, чиито подметки са по-солидни, по отношение на дебелината. Едно от правилата при обувките за бягане е да ги подменяте след 1000 изминати километра. Това е максималният период, преди самият модел да се амортизира.

Важното е да имате и подходящо облекло, защото определено няма да ви е удобно да тичате с костюм или дантелена рокля, например. Затова много внимавайте и в избора на облеклото за спортуване!

Съвет №2: Не робувайте на определена марка

Това е другият съвет, който вярваме, че ще ви послужи много добре. Понякога хората извършваме покупка на артикул, заради самия бранд, към който той принадлежи. Това, както и сами се досещате, е една излишна суета, която задължително трябва да загърбим особено тогава, когато се отнася до избора на спортен чифт обувки.

Важно е маратонките да ви бъдат удобни, а не това да са част от последната колекция на някоя популярна световна марка. Има и такива спортисти с плоско стъпало. Те, например, задължително трябва да си закупят специализирани обувки, съобразени с проблема, който имат. При тях е строго забранено да робуват на марките.

Съвет №3: Не редувайте обувките за бягане

Важно е да знаете, че обувките за бягане в никакъв случай не бива да се редуват. Онези от вас, които имат в гардероба си няколко чифта, се изкушават всеки ден или през ден да променят спортната си визия. Това е най-неправилното нещо. Запомнете, че кракът свиква с определена обувка и честата й смяна би довела до неговото натоварване.

Съветът ни към всички дейни и физически активни хора е да сменят обувките си едва тогава, когато старите им не са подходящи за носене. Едва тогава, когато забележите някакъв дефект, деформация или нещо, което наистина ви притеснява, тогава можете да се отправите към реномиран и доказал се магазин, където да инвестирате парите си.

В този ред на мисли няма как да пропуснем да ви споменем за един от най-предпочитаните онлайн магазини в съвременния ни свят, а именно Daphne.bg. Там всеки от вас има възможността да открие търсения продукт и при това без да е необходимо да се разделя със солидна сума средства. Надяваме се да сме ви били наистина полезни и с наша помощ скоро да се докоснете до върховното удоволствие, което спорът подарява на активните хора.

Спортувайте, защото тренировките са в епицентъра на доброто здраве, тонус, настроение и нагласа.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *