Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Какво трябва да знаете за правилното покачване на мускулна маса?

  • Home
  • Здраве
  • Спорт
  • Какво трябва да знаете за правилното покачване на мускулна маса?

И до днес върлува мит, че покачването на мускулна маса е свързано само с приемането на хранителни добавки, но това е напълно грешна представа. Да, разбира се, че за да се случи това, вие ще трябва да приемате повече калории на ден, но с това вашата задача не свършва.

Основните принципи, за да можете правилно да покачвате мускулна маса, започват именно с вашите хранителни навици. За предпочитане тук е да приемате висококалорийни храни, като в това число можем да включим бобовите култури, ориза, повечето ядки, картофите и много други продукти. Избягвайте обаче храните, които са пренаситени с много мазнини и също така с въглехидрати. Ако сте чели предишната ни тема, тогава се досещате, че за да се заемете с правилното показване на мускулна маса, трябва да консумирате ежедневно яйца, месо и много млечни продукти, тоест все храни, които са богати на протеини. За да постигнете доста голям дневен прием на калории, е необходимо просто да започнете да се хранете с по-големи порции или пък да се храните често, но по-малко.

Друго погрешно мнение е, че ако редовно се занимавате с физически упражнения, тогава ще станете по-слаби и ще загубите мускулна маса, вместо да я покачвате. Така например, ако започнете редовно да вдигате тежести, тогава ще помогнете в голяма степен на тялото ви да качи мускулна маса, но и така ще можете да укрепите двигателния апарат и сърдечно-съдовата система. Тук обаче трябва да подчертаем това, че има разлика от спорт до спорт, тоест физическа дейност като плуване, аеробика и така нататък не е много подходяща, ако целите да се заемете с показване на мускулна маса.

Каквото и да си говорим, хранителните добавки също са важни, но трябва да уточним, че те са само спомагателна част от вашата задача, като не бива в никакъв случай да разчитате само на тях. За да постигнете наистина завиден ефект и да се погрижите затова да правилно да покачвате мускулна маса, ще трябва да тренирате редовно и да се храните правилно.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *