Колко евтини са евтините самолетни билети

Отговорът на този въпрос е много важен. Ако под евтини самолетни билети, разбирате отиване и връщане до Милано за 20 лв. например, е едно. А ако 89 евро – с таксите – до Рим ви се струват ниска цена, това е съвсем друго. И в двата случая това са евтини самолетни билети, но шансът ви да намерите и купите първите е доста по-малък.

Дори най-скъпите самолетни билети на лоу кост компаниите, сравнени с цените на нормалните авиокомпании, изглеждат поносими. И все пак, особено ако не пътувате често, могат да ви стресират.

Какво да направите, за да се сдобиете наистина с най-евтините възможни самолетни билети? Търсете оферти за пътуване в последната минута. Следете кога излиза продажбата на самолетни билети за определен полет – първите 20 места се продават на смешно ниски цени. Разучете кога някоя от нискотарифните компании ще пуска полети по нова линия. Тогава също има големи намаления.

През останалото време ще трябва да свикнете с мисълта, че самолетните билети просто няма как да струват 8 евро вместо 80. При това тези 80 не са никак лоша сделка.

Но преди да се успокоите, че ще пътувате с евтини или много евтини самолетни билети, трябва да сте проверили още няколко неща:

  • Обявената цена включва ли всички летищни такси или не. Ако не ги включва, преди да пристъпите към плащане, проверете какви са те и колко всъшност излиза цената на самолетните ви билети.
  • Проверили сте, летищните такси са включени и сумата продължава да изглежда не особено голяма. Това е добре. Прочетете всички условия за доплащания, които намерите. В повечето случаи те зависят от това как искате да пътувате – например държите ли да вземете със себе си 3 чифта дънки, два чифта обувки, допълнително яке, шапка и онази страхотна рокля, която сте обличала веднъж преди 2 години за тридневна екскурзия или можете да минете и само с ръчен багаж.
  • С прекачване ли ще пътувате или без. Ако сте с прекачване и трябва да чакате на летището повече време, ще трябва да предвидите и разходите по време на престоя си – кафе, вода, храна, списания. Всички знаем, че летищата са едни от най-скъпите места.
  • Начин на придвижване до града. От радост, че сте намерили изключително евтини самолетни билети може и да не забележите, че летището е доста по-отдалечено от града. Трябва да проверите предварително какви са опциите за придвижване – автобус, метро, такси. Нали си представяте, ако се окаже, че таксито е единствената ви алтернатива, колко евтини ще ви излязат самолетните билети?

Никога не се подлъгвайте по първоначалната цена, която видите. Винаги проверявайте всички детайли. Може да се окаже, че обявените на цена 80 евро самолетни билети, ще ви излязат по евтини от обявените на цена 8 евро.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *