Лаптоп с водно охлаждане?

Има автомобили, компютри и още много техника, която се охлажда от вода. Защо да няма и лаптоп? Не, че сме виждали такава концепция или някой е подсказал за такава, просто ще разгледаме нещата, как стоят с въпроса лаптоп да се охлажда от вода. От една страна е невъзможно, но пък от друга, като се знаят технологиите, скоро ще е напълно възможно.

Водната помпа може да се окаже сериозен проблем, тъй като тя ще има най-голямо количество промени. Много ще е интересна пробката за пълнене на течност, но надали изобщо ще има такава. Ако има обаче, ще е готино да е някъде под екрана. Но дали няма да е недостатъчно и водното охлаждане, за да укроти всичката топлина, която се генерира от всички сбити компоненти? Все пак и всички водни части ще трябва да са с умален размер и всички тези малки неща ще генерират голяма топлина.

Тръбите вероятно ще са плоски и ще преминават само на най-важните места, вместо да минават на колкото се може повече. Въздушното охлаждане вече се модернизира много и има по няколко вентилатора за изкарване на горещия въздух, но водното охлаждане дава оптимално подобрение на охлаждането. Дори ако се замислите, къде ще стой в лаптоп питата за охлаждане и с какво ще се охлажда? Като цяло, ще трябва да се наложат много промени в състава на един лаптоп, за да се побере вътре водно охлаждане.

При първите няколко опита ще бъде само хибридно, но с времето ще се подобрява и подобрява. Най ще е лесно, да се сложи една медна плоча или лист на дъното на лаптопа и да действа като пасивен радиатор за разсейване на топлината. Вероятно, най-големият проблем пред водното охлаждане в лаптоп, ще е охлаждането на самата течност. Няма да има място да се охлажда течността, за радиатора и перката и всичко, от което се нуждае едно стандартно водно охлаждане.

В Toplaptop.bg няма да намерите лаптопи от бъдещето, но определено ще имате голям избор от последните модели на популярните производители на преносими компютри.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Технологични решения. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *