Отидете на екскурзия… в София!

Всяка изминала година столичният град — София привлича все повече хора от провинциалните градчета и села. Хората идват тук с надеждата да открият добра работа или да завършат своето образование в едни от най—големите висши училища в страната. Тези висши учебни заведения имат дългогодишна история, а дипломите, издадени от тях се признават в целия свят. Ще се опитам на кратко да ви представя някой от тези училища.
Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е най-старото и най—голямото висше учебно заведение в България. Той отваря врати преди повече от 120 години. Намира се в сърцето на столичният град, а архитектурата на фасадата му е уникална и привлича погледите на туристите и гостите на града. Основната сграда на Софийския университет, е създадена благодарение на даренията на братята Евлоги и Христо Георгиеви, чиито образи и до ден днешен красят един от входовете на университета.
Друг от големите университети е, така наречения,“Технически“. През цялата му история, в него са получили дипломи за висше образование почти 100 000 икономисти, инженери и математици. В момента там се обучават около 14 000 студента. Нивото на качеството на знания, които студентите получават там е изключително високо.
В град София се намират и още „Националната музикална академия“, където студентите изучават история на музиката, пеене и свирене на всички възможни инструменти, и „Националната художествена академия“. Тя има два факултета, по изящни и по приложни изкуства. Там студентите получават знания по естетика, пластична анатомия, рисуване и др. Често по улиците и заведенията на града можете да се сблъскате с изявите на възпитаниците на тези две висши училища.
Многобройните галерии и културни събития в столичният град привличат все повече туристи от България и света. Те идват да се насладят на уникалната атмосфера, която витае по улиците. Съществуват много архитектурни и религиозни паметници, които могат да бъдат посетени. Църквите „Света Неделя“, Храм—паметника „Александър Невски“, изумителната „Бояска църква“ са само малка част от тях.
Планината Витоша от своя страна привлича жителите и гостите на София, с прекрасната си природа и чистия въздух. За улеснение на туристите е направен лифт, с който могат лесно да достигнат желаните места за разходка. В близост до него се намира един от много удобен хотел в София. Това е МAXI Парк и Спа Хотел, който работи целогодишно за туристите, решили да посетят красивата ни столица. Хотелът разполага с огромен и модерно оборудван Спа център, в който можете да се насладите на уникални релаксиращи и лечебни Уелнес и Спа процедури. Има конферентна зала, в които можете да провеждате бизнес срещи и семинари.  Екипът на МAXI Хотел София цени високо вашето доверие, той е приветлив и приятелски настроен към всички. Когато посетите това място ще разбере истинските значения на думите лукс, комфорт и качествено обслужване. Там можете да прекарате една наистина незабравима почивка в София.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *