Имаме ли пари за ремонт?

Този въпрос стана все по – задаван напоследък. Причината – бедствията, които се случиха преди година. Въпреки изминалото време, хората все още се притесняват за домовете си, а други така и не получиха помощ, за да ремонтират домовете си.

Оттогава всеки един от нас се замисля, какво би станало, ако и на него му се случи подобно нещо. Не са застрашаващи само наводненията, видяхме, че и земетресенията могат да доведат до големи поражения. Случилото се ни накара да се замислим до колко сме защитени от природните бедствия и можем ли да си позволим един такъв ремонт след тях.

Направените изчисления за това, какви всъщност са пораженията и финансовите разходи след тях не бяха достатъчни. Заедно с домовете на хората си отидоха техните мечти, надежди и малкото спестявания, които са имали. Някои загубиха дома си, за тях няма просто какво да споменем, защото разрухата в живота им няма как да бъде описана. Нека се насочим към ония къщи, които се разминаха само с напукани стени и със съборени покриви.

Определено са имали късмет. Какво направи за тях държавата? Не много, тъй като именно тези къщи останаха на заден план, защото с приоритет бяха тези, които бяха напълно разрушени. Логично, така трябваше да бъде, но трябваше ли да бъдат лишени тези хора от помощ?

Обяснението беше, че после ще бъде съдействано и на тези, които са понесли по – малки щети, но това така и не се случи. Колко пари излиза да бъде направен ремонт на покривите или на стените. Не чак толкова много, но хората просто нямат финансова възможност и се надяват на чужда помощ.

Лошото е, че на всеки един от нас може това да му се случи утре. Какво правим тогава? Застраховките, които покриват щетите от природните бедствия не са сред най – популярните у нас, но след тази поредица от случки колко компании биха се съгласили да изплащат огромни суми масово? Така, че проблемът си остава нерешен.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в За дома, Услуги. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *