Пране на килими и премахване на досадни петна – какво трябва да знаем

Понякога не само децата и домашните любимци са причинители на замърсяванията на подовите настилки, но и ние самите. Всеки си има моменти на непохватност и те рефлектират право върху килима.

Фирма за пране на килими в СофияЗнаете, че това обзавеждане е в състояние да промени цялостния интериор в едно помещение. Благодарение на него успяваме да постигнем уюта и топлината, които желаем. Той е завършващият щрих  и каквито и грижи да изисква, склонни сме да им се отдадем.

Днес ще споделим с вас как с точните съставки и малко грижи можете да отстраните дори най-упоритите замърсявания от повърхността на подовата настилка. Най-вероятно всичко необходимо може да бъде открито в килера. Не бързайте да харчите трудно спечелените пари за професионална фирма, ако имате достатъчно време и желание.

Ценни съвети за пране на килими

Ще ви посочим няколко съвета, към които е добре да се придържате. Всички те са пряко насочени към поддръжката на подовата настилка. Ето какви са те:

  • Не разнасяйте и не втривайте петната;

Когато забележите петно върху килима, най-грешното, което да направите, е да го разнесете върху по-голяма площ. Запазете спокойствие и действайте плавно. Вземете салфетка или кухненско руло и с тях опитайте да попиете колкото се може повече от съдържанието, попаднало в тъканта.

Движението трябва да е от външната страна на петното към самия център. По този начин не допускате разпространяването му.

  • Използвайте бира или газирана вода;

С тези две напитки успявате да заличите следите от други две. Те действат унищожително на кафето и чая. Преди това, както споменахме и по-горе, е важно да попиете с кърпа. Изсипете известно количество от бирата, която е била на стайна температура. Попивайте течността с чиста кърпа. При необходимост повторете отново процедурата, докато петното не изчезне напълно.

Следите от бирата се премахват значително по-лесно, единствено с намесата на чаша вода. Всичко това изглежда някак нереално, но ви гарантираме, че ще останете безкрайно изненадани от крайните резултати.

  • Бялото вино заличава червеното;

Почитателите на гроздовите напитки с червен цвят със сигурност са изпадали в онзи така неприятен момент, в който напитката попадне върху килима. Не бива обаче да изпадате в паника, защото нещата са лесно поправими.

Винаги дръжте в хладилника бутилка бяло вино. Не е нужно да бъде скъпо и марково. Най-обикновено такова ще ви свърши чудесна работа. Веднага след развиването на червеното вино полейте петното с бяло. То ще спомогне за неговото разреждане и по-лесно отстраняване.

Важно е да не търкате, а да попивате с потупващи движения. Когато петното изсъхне, покрийте със сол. Оставете да подейства близо 20 минути и след това отстранете с накрайника на прахосмукачката.

  • Потърсете помощ от специалист;

Това е едно доста разумно решение, ако начинът ви на живот е свръх динамичен и рядко успявате да намерите време за пране на килими или поддръжка на останалото обзавеждане у дома.

Предвид това, че днес на пазара се предлагат какви ли не услуги, вие можете да изберете надеждни и качествени. Нужно е да проучите минимум две – три фирми, сред които да направите избора си.

За да спестим от времето на потребителя, предлагаме да се насочите към https://pranekilimi.bg/. Ще попаднете на истински професионалисти в тази сфера. Сигурни сме, че ще останете безкрайно доволни от качественото пране на килими, които единствено те са в състояние да гарантират!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Публикувано в За дома, Услуги с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *