Течна хидроизолация на покрива – тайната на добрата поддръжка

Жилищата на последния етаж много лесно стават “жертва” на метеорологичните явления, ето защо не е случайност и факта, че повечето хора избягват високите етажи или плащат по-малко за имотите там.

Слънцето през лятото, есенните дъждове и студеното време и заледяванията през зимата създават проблеми на всяка сграда, но по високите етажи тези недостатъци се виждат най-ясно.

Добрата поддръжка е в основата на качествения живот по високите етажи

ХидроизолацияВисоките етажи всъщност могат да са доста по-привлекателни от ниските, тъй като горе има повече светлина, по-чист въздух и по-малко шум, а и да не забравяме, че няма кой да ти тропа над главата.

За да се насладим на всичко това, обаче, трябва да се грижим за покрива да не протече и да бъде добре хидроизолиран. Една от най-търсените напоследък хидроизолации е течната, която се нанася като боя върху всякакъв вид повърхности.

Поставяне под всякакви покривни покрития и настилки

Течната хидроизолация без проблем би могла да се постави под покривната настилка. Тя може да се нанесе върху плочата под керемиден покрив, под битумни керемиди, както и под всякаква друга изолация или покритие.

Течната хидроизолация е много подходящ избор е за нанасяне под плочките на покривни тераси на пейнтхауси и всякакви стъпаловидни жилищни кооперации, където таванът на едно жилище представлява тераса на апартамента над него. Така може без проблем да се хидроизолира и терасата.

Течната хидроизолация ще спести по този начин много главоболия, тъй като веднъж нанесена както се полага, тя е на практика вечна. Характерно е това, че не се влияе и от ултравиолетовите лъчи на слънцето, което е още едно голямо предимство.

Какви са ползите от течната хидроизолация на покрива

Течната хидроизолация (вижте на Ard.bg) дава доста добра защита от дъжд, влага, сняг и помага да се запази вътрешността на сградата суха. За да се нанесе течната хидроизолация, трябва първо да се осигури гладка и равна повърхност.

След като се нанесе хидроизолацията, тя ще попие във всички миниатюрни пукнатини, след което ще може да изсъхне там и по този начин да направи повърхността напълно непромокаема.

Важно е при нанасянето повърхността да бъде суха, така че да се получи желания краен резултат. Най-подходящо за тази работа е времето в края на лятото, когато е много сухо и топло.

[Total: 0   Average: 0/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в За дома с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *