Вентилаторни конвектори

Конвектори се наричат битови електроуреди за охлаждане и отопление, които използват физичния процес конвекция, за да осигурят максималната ефективност на уреда при достигането на приятен и комфортен микроклимат във вашия дом. Съществуват газови и електрически конвектори, като днес ще обърнем вниманието ви към един по специфичен вид – вентилаторните конвектори.

Характерна черта на вентилаторните конвектори е, че те са предназначени не само за отоплителния сезон, а също така и за летните жеги. Посредством използването на перките на своя вентилатор, те могат да реагират адекватно при най-сурови климатични условия, като за разлика от климатиците например не рискувате замръзване на външното тяло.

Вентилаторните конвектори са масово използвани за климатизацията на най-различни обекти, както за апартаменти, къщи, офиси, вили, закрити търговски площи, така и дори за производствени обекти и халета. Този тип конвектори се славят с висока ефективност и са определяни като хибрид между климатик и централно отопление.

За разлика от другите конвектори, вентилаторните такива се използват и през зимата, и през лятото, което ги прави рентабилна инвестиция за всяко семейство. Освен всичко останало самите вентилатори конвектори имат приятна модерна визия, която без проблем се вписва в на практика всеки интериор, а често дори тяхното присъствие остава напълно незабележимо.

Високата мощност на вентилаторните конвектори е сред основните фактори, които допринасят за скоростната климатизация на цялото помещения. Едва няколко минути след като сте включили вашия конвектор, то желаната от вас температура ще бъде достигната, а осигурявайки ви непрестанен комфорт и уют. Освен всичко останало самите конвектори са и изключително безшумни.

Вентилаторните конвектори използват вода, вместо хладилен агент за разлика от климатиците. Освен това можем да избираме между газ и електричество, в зависимост, кое от двете се явява по-рентабилно към настоящия момент. Наред с другите си предимства, вентилаторните конвектори разполагат и с пречистващ въздуха филтър, подобен на този, които климатиците използват, за да допринесат за отличното качество на въздуха в помещението, което отопляват.

[Total: 0   Average: 0/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *