Shopping cart

Защо е важно да купувате само качествени моторни масла?

  • Главна
  • Разни
  • Защо е важно да купувате само качествени моторни масла?

Замисля ли сте се защо съвременните моторни масла са толкова важни за автомобила и за неговото техническо състояние? Ако отговора ви е „Да” и  искате да научите, какви видове можете да намерите днес на пазара, както и каква е тяхната роля, значи темата ни е точно за вас.

И така, нека да започваме. Една от най-важните задачи на качествените синтетични масла от Омникар е именно да смазват частите на двигателя, като така от своя страна да се намали значително топлината на елементите. Също така, благодарение на високото им качество значително се намалява корозията и окисляването на отделните части на вашата кола, което също е много важно, когато имате автомобил и го ползвате всеки ден. Не по-малко важен факт е това, че ако изберете правилните моторни масла за вашето возило, тогава значително можете да намалите разхода на гориво, а имайки предвид високите цени на бензина и газта, това си е доста приятен бонус към всички други техни свойства.

С това вече се разяснихме или защо те са толкова важни за „здравето” на колата ви, затова нека сега да разгледаме, какви видове смазочни масла можете да откриете на пазара. Първата категория са така наречени минерални, които всъщност са напълно естествен продукт, който се получава вследствие на рафинирането. Другият вид това са полусинтетичните, като те се получават също по естествен път вследствие на фракционирането на петрола, но след това се подлагат на допълнително пречистване от всички недостатъци. Третият вид моторни масла Mobil са изцяло синтетичните, които се получават в лаборатории, като за целта се използват различни видове субстанции, като например животинската мас или пък зеленчуци.

Както сами виждате, ролята на тези продукти е много голяма, затова никога не пренебрегвайте значението има за „здравето” на вашата кола. Освен това, винаги правете честа профилактика на колата ви, за да се убедите, че всичко е наред.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *