5 причини да отидете на круиз

„Круизи? Това е скъпо, не е за мен. Не си заслужава парите. Мога и сам да си организирам страхотна екскурзия.” – много хора ще реагират по този начин, ако им предложите да си харесат някой от чудните круизи в средиземноморието.

В България все още се шири мнението, че този тип почивка е скъп и подходящ предимно за богатите пенсионери на запада. Надяваме се, че след като прочетете статията, ще напишете в Google „круизи 2012” или „круизи в средиземноморието” и ще си изберете един нов вид почивка, близка до съвършенството.

Наслаждавате се на пълен лукс. Все едно сте се пренесли в приказка. Не може да не сте виждали корабите, с които се правят круизи. Те са огромни. На тях обикновено има по няколко ресторанта, барове, басейни, дискотеки, зали за театрални представления, кино, занаятчийски работилници, в които да взимате уроци по бродерия, грънчарство, рисуване и каквото още ви хрумне, спортна зала… Всъщност на корабите за круизи има всичко, което можете да си пожелаете. Обзавеждането винаги ви смайва с елегантността си. Каютите са уютни и удобни, а обслужването е като в приказките – помисляте си нещо и то вече е изпълнено.

Превръщате се в морски пътешественици. Не ви ли звучи романтично и приказно? Посещавате различни държави и градове, сякаш сте мореплаватели – откриватели. Повечето маршрути на круизи са така направени, че ще ви е трудно да обиколите същите места, наведнъж, по сушата. Или пък ще ви излезе много скъпо.

Имате множество варианти за забавление. Навсякъде, където спирате, има организирани екскурзии и транспорт, за да разгледате забележителностите. Можете да се включите в някои от тях. Представете си, че изберете един от многобройните круизи в средиземноморието – ще посетите уникални места в Италия, ще научите нови неща и сърцето и очите ви ще преливат от красиви гледки. Можете сами да откривате всяко място или просто да останете на кораба и да се наслаждавате на морето, басейна, коктейла си.

Постигате мечтаното спокойствие. Морето има това вълшебно свойство – да успокоява. Като прибавите и факта, че от мига, в който стъпите на кораба, не трябва да се грижите за нищо, усещането за пълно безвремие ви е гарантирано. Всички тревоги и „трябва” ще останат на сушата.

Круизите всъщност не са толкова скъпи. Помислете реално:

  • почивате в лукс;
  • храната ви е осигурена;
  • нямате непредвидени транспортни разходи, както може да се случи, ако пътувате сами;
  • посещавате различни градове и места – някои от тях доста екзотични и труднодостъпни по суша. Ако не искате да плащате допълнително за организирана екскурзия, просто се разхождате сами.

Убедихме ли ви? Когато търсите на „круизи 2012”, добавете и думите “last minute”. Офертите за круизи, от които можете да се възползвате в последната минута, са с доста по-ниски цени.

Всеки мечтае поне веднъж да е господар на морето – свободен, усмихнат, безгрижен. Круизите са един от най-лесните начини да осъществите тази мечта. Действайте!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.