Shopping cart

Акне – проблемна кожа

Болезнено акне обрив по лицето, гърдите, раменете и гърба. Това е често срещано заболяване. Голяма част от страдащите от това заболяване са юноши на възраст 14-18 години. Това е възрастта, в която настъпват хормонални промени. Някои хормони в човешкото тяло стават по-малко за сметка на други, които нарастват и бушуват. Това е временно явление. Детето пораства и се превръща в зрял мъж, готов да създава потомство. Когато процесът на трансформация приключи, всичко си идва на мястото. През пубертета мъжките хормони се произвеждат в изобилие и именно това е основната причина за появата на акне. Мастните жлези започват да работят на пълни обороти, в резултат на което се запушват порите.

Как да се избавим от акне.

Първо – променяте начина си на живот. Важно е да се придържате към строга и добре балансирана диета. Избягвайте консумацията на пържени, солени, пикантни и мазни храни. Консумирайте повече пресни плодове и зеленчуци. Пийте прясно изцеден сок. Намалете консумацията на алкохол и цигари. Като цяло най-добре ги откажете. Факт е, че една от причините за поява на акне е интоксикацията на организма, а алкохолът силно го „замърсява“. Пушенето въздейства неблагоприятно върху кожата на лицето. Цигареният дим изсушава и дразни кожата на лицето.

Второ – правилна грижа за кожата. Това е много важно условие за успешно лечение. Винаги се започва с почистване на кожата. Лицето се измива със специални препарати, които са предназначени за чувствителна и склонна към възпаления кожа. В състава на тези препарати са включени антибактериални и противовъзпалителни компоненти, които действат благотворно върху засегнатата кожа.

Проблемната кожа

Проблемната кожа е  спътник на почти всеки подрастващ юноша. Понякога акнето засяга и хора на възраст 50-55 години. Нужно е да се проведе адекватно лечение. Съвременната медицина разполага с модерна техника, която елиминира белезите от акне. Редно е да се предприеме ранно лечение на акне, а не да се изчаква появата на остатъчни белези от заболяването.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *