Capino.bg съветва как да почистим сребърен пръстен

Ако искате да почистите сребърен пръстен, вие сте попаднали на правилното място ♦

Capino.bg

Да видим всъщност кои са най-добрите техники за почистване на сребърен пръстен. Може би това е семеен спомен: той е принадлежал на баба или майка ви или е подарък, който сте получили. Няма значение: това, което искате е да премахнете мръсотията и да върнете блясъка и красотата на вашето сребърно бижу. 

Какво се случва? Пръстенът може да почернее и да е загубил блясъка си, може да е пълен с мръсотия и всичките вдлъбнатини да са черни. Така че ето какво трябва да направите.

Първото, изглежда тривиално да го кажеш (но не е): погледни внимателно бижуто си. Не всички сребърни пръстени са създадени равни или с гладки и заоблени повърхности. Много от моделите са гравирани и имат вдлъбнатини и мотиви, които често потъмняват, защото точно там няма триене по други повърхности и те потъмняват. 

Първото нещо което Capino съветва да направите е да разгледате внимателно сребърното си бижу и да обърнете внимание на следното: 

  • Има ли много елементи по него, много украси и ажури или е с гладки, обли или плоски повърхности? Пример за гладки повърхности е сватбена халка, а за много елементи може това да са изваяни цветя, листа, пеперуди.
  • Имате ли инкрустирани камъни или перли? 
  • Ако е стар, обърнете внимание дали самият модел не е направен така, че среброто да изглежда състарено и нарочно да е тъмно, защото в този случай ще ви е много трудно да го лъснете.

Всеки вид бижу се нуждае от специален подход. Например, твърдите камъни (които всъщност не са много твърди) и перлите са деликатни елементи и не трябва да се почистват с почистващи препарати или киселинни течности, които могат да ги съсипят. Но във всеки случай има много начини да почистим любимите си украшения, без да ги давате на бижутер.

Няколко ефикасни начина за почистване на сребърни пръстени

Capino.bg

  • Царевично брашно

Методът е изненадващ, но работи. Брашно от царевица, подобно на царевично нишесте, смесено с вода образува паста, която трябва да се нанесе върху ринга. Пастата се нанася върху бижуто и след това, след около десет минути, се отстранява с гъба или кърпа.

Capino Царевично нишесте и вода

Царевично нишесте и вода

  • Алуминиево фолио

Този метод не трябва да се използва за бижута с твърди камъни, като тюркоаз, опал и още по-малко перли. В тенджера поставете алуминиево фолио с лъскавата страна нагоре. Добавете вода и оставете да кипне. Изсипете две супени лъжици сода за хляб на литър и потопете пръстена в съда за около десет секунди или няколко минути, ако пръстенът е силно окислен, след това извадете бижуто с кухненски щипки или лъжица. Изсушете с мека кърпа. Воала, той е чист и лъскав.

Capino.bg почистване на сребро с бикарбонат и алуминий

Като алтернатива, вместо сода за хляб, можете да използвате лъжица перилен препарат за около десет минути. Изплакнете и подсушете с мека кърпа.

  • Паста за зъби

Класически начин за почистване на сребърни бижута, това което не необходимо да направите е. Вземете стара и използвана четка за зъби, която не е с много твърд косъм, за да не надраскате сребърното бижу. Поставете малко паста на четката започнете с леки,  плавни движенията, така както чистите зъбите си. 

Capino почистване на сребро с паста за зъби

  • Амоняк

Също така тази система не трябва да се използва за пръстени с камъни или перли. В чаша гореща вода не е необходимо да ври, изсипете една трета от чаша амоняк. Накиснете бижутата за не повече от 15 минути и изплакнете обилно със студена вода преди изсушаване.

Capino Амоняка може ли да почисти среброто

  • оцет

Оцета се използва във всяка кухня за овкусяване на салати и различни гозби, но е и много ефикасен за почистване на сребърни бижута. Дори ако оцета е концентриран той може да бъде опасен и да повреди детайла. Потопете пръстените в половин чаша бял оцет, смесен с две супени лъжици сода за хляб. Накиснете за два до три часа, след това изплакнете обилно със хладка вода и подсушете.

 

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Публикувано в Won Hundred Outlet • Мода за мъже и жени • Супер цени — Mania.bg. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *