Capino.bg предупреждава, че пръстените също могат да скрият коронавируса

Бижутата крият ли злия коронавирус ? 

Лекарите направиха съобщение и всъщност би било достатъчно да се отрази и жените да предприемат необходимите мерки. Разбира се, бижутата могат да представляват опасност, по-специално пръстените. Това не означава, че не трябва да носите бижута и както обикновено да им се наслаждавате докато не свърши извънредното положение, а просто да спазвате някои простички правила. 

Capino.bg

Мийте ръцете си често

Съобщението и предупреждението, включващо бижутата, идва от САЩ. Рошел Валенски, ръководител на отдела по инфекциозни болести в Масачузетската болница, написа имейл, публикуван от „ Usa Today “ . „В ситуация, в която се намираме, с извънредни мерки за ограничаване на предаването на Covid-19, мисля, че премахването на пръстените при миене на ръцете е мъдра стъпка напред“, каза той. 

Часовниците и гривните също са част от предмети, които могат да влязат в контакт с вируса и да станат опасни носители на инфекция.

 Почистване на пръстен от коронавирус

Capino.bg

Но не е необходимо да избягвате да носите бижутата по ръцете си, стига често да миете ръцете си старателно. И докато всички ние се намираме в тази ужасна ситуация и изолация, можете да се възползвате от възможността да почистите всичките си бижутата, като започнете с пръстените и гривните, а ако имате свободно време, а вие вероятно имате доста такова може да преминете към почистване и на обеците и колиетата.

Почистване на колие

Capino.bg предупреждава, че пръстените също могат да скрият коронавируса

Според Валенски, всъщност проучванията на коронавируса показват, че микробите могат да живеят между кожата на пръста и метала на пръстените известно време, дори и да няма надеждни данни за това колко дълго могат да устоят микробите в това състояние.

Друг експерт, пневмолог в клиниката в Кливланд, повтаря: „Когато здравните работници се подготвят да активират процедури в стерилни условия, като хирургия, ръцете трябва да бъдат измити и без пръстени, гривни и бижута. Това значително намалява риска от разпространение на болестта, благодарение на най-чистите възможни ръце. “ Според специалисти вирусите остават живи и са открити до четири часа след излагане на мед, до 24 часа на картон и до 2-3 дни на пластмаса и неръждаема стомана. С други думи поддържайте добра хигиена и както си миете ръцете измийте и вашите бижута.

Capino.bg предупреждава, че пръстените също могат да скрият коронавируса

Capino съветва да не си играете прекалено с вашите пръстени и гривни, ако не сте сигурни че те са почистени. Не ги лапайте и избягвайте да докосвате лицето си с тях.  

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Изкуство и забавления. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *