Често задавани въпроси за лаптоп батерии Dell

Често задавани въпроси за лаптоп батерии Dell

1. Колко време е животът на лаптоп батериите? Кога трябва да започна да мисля за смяната на моята батерия?

Всички акумулаторни лаптоп батерии се износват с времето и след продължителна употреба се забелязва намаляване на възможностите им. При нормална употреба спадът в качеството се забелязва след около 18-24 месеца. При постоянно силно натоварване на лаптопът най-вероятно този спад да започне още преди да се достигнат 18 месеца. Препоръчително е замяната на старите батерии за лаптоп DELL да се правят, когато времето което издържат между 2 зареждания не отговарят на вашите нужди.

2. Колко дълго мога да използвам моята лаптоп батерия, ако съм я заредил напълно?

Много фактори влияят върху времето, през което батериите на портативните компютри могат да доставят енергия преди да се разредят. Към тези фактори се включват конфигурацията (процесор, памет и др.) типа на отворените приложения и яркостта на дисплея.

3. Как е правилно да се зареждат батерии за лаптоп?

Батериите трябва да са в лаптопа, а той се свързва с оригиналното си зарядно към захранващата мрежа.

4. Колко време е необходимо на моята батерия да се зареди напълно?

Времето за зареждане зависи от системата. Ако системата ви поддържа ExpressCharge тогава зареждането става с 80% по-бързо и пълното зареждане ще се извършва за по-малко от час, а в противен случай процесът продължава около 2 часа.

5. Трябва ли да изтощавам напълно и тогава да презареждам моята лаптоп батерия DELL от време на време за да удължа живота и?

Не, разреждането и зареждането сами по себе си не могат да подобрят живота на литиево-йонните батерии. Ако става въпрос за калибриране на батериите, тогава отговорът е положителен (животът се увеличава с 80%).

6. Може ли да се получи презареждане на на лаптоп батериите?

Не, батериите са създадени така, че да спират използването на зарядното когато достигнат до 100%.

7. Съществуват ли зарядни устройства за повече от една батерия?

Да, предлагат се зарядни за едновременно зареждане на 16 батерии, като те са предназначени за фирми и по-големи институции. Поддържат се лаптопите от сериите D500/D505/D510/D520/D600/D610.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Компютърни технологии. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *