Течни торове за моравата

Култивираната трева в двора се нуждае от също толкова грижи, колкото и зеленчуковата градина или овошките. Хранителните вещества доставяни от торове помагат на тревата да расте и я предпазват от болести и вредители. Най-ефикасни при обработката на моравата са течните торове, които навлизат все повече на пазара. Техните хранителни вещества се усвояват изключително бързо и се нанасят равномерно върху затревената площ. На нашия пазар едни от най-разпространените и ефикасни течни торове са продуктите на АминоКвилант и Тера- Сорб.

Те се нанасят върху тревата с помощта на пръскачка или маркуч. Това позволява равномерното им нанасяне, което е много трудно да се постигне със сухи или гранулирани торове. Можете да си ги закупите в две различни форми, готови за употреба или такива които трябва да се разтворят във вода. Съдържанието на азот при тях е по-малко, поради което е необходимо да се прилагат по-често заради това, че азота е основна съставка за растежа. Тези торове, които е необходимо да се разтворят във вода се поставят в даден съд и към тях се добавя водата, докато не се достигне количеството посочено на опаковката на продукта.

Предимства на течните торове:

Ниското съдържание на азот и равномерното разпръскване предпазват тревата от изгаряне.

Прилагането им е лесно и безпроблемно и не изисква някакви специални умения.

Ефекта от тяхната употреба е много бърз, за разлика от твърдите и гранулирани торове за които е необходимо много време преди да освободят безценните си хранителни вещества.

Недостатъци на течните торове:

Цената им е малко по-висока от тази на техните заместители.

Изискват често прилагане, което допълнително увеличава разходите. Ако вашата морава е прекалено голяма това може да се окаже непосилен разход за вас.

Все пак качеството си има цена и затова ако държите на перфектния и здравословен вид на вашата морава и имате финансови възможности и по-добре да се възползвате от предимствата на течните торове.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *