Shopping cart

Греяно вино на микровълнова

Както греяното вино, така и греяният ябълков сайдер са божествени в студената зимна нощ. Те прогонват студенината по един ароматен начин. Микровълновата фурна прави подготовката на тези традиционни зимни напитки бързо и лесно. Ето няколко рецепти за тях.

Съставки за греян ябълков сайдер

32 унции чист ябълков сайдер или сок от ябълка

12 карамфила

2 пръчки канела

1 три-инчов стрък пресен джинджифил с дебелината на палеца

6 цели плодчета бахар

1/8 чаена лъжичка настъргано индийско орехче

1/2 чаша първокачествен бърбън (пропуснете бърбъна, ако искате ябълковият сайдер да се пие от деца)

Указания за приготвяне

Нарежете джинджифила както е с кората. Внимателно начукайте зърната бахар, само толкова колкото да се разбие външната обвивка. Можете да направите това с хаванче или с дъното на тиган.

Сипете ябълковия сайдер в голям безопасен за микровълнова печка контейнер. Добавете нарязания джинджифил, начуканите зърна бахар, карамфил, канелата и индийското орехче. Топлете в микровълновата фурна на 50% мощност, докато сместа стане гореща, но не вряща. Това ще отнеме между 2 до 3 минути в зависимост от мощност на микровълновата фурна. Разбъркайте добре, за да разпределят ароматите. Можете да добавите бърбън и след като прецедите Вашият ябълков сайдер ще е готов за употреба. Разбира се може да извлечете още малко вкус от сместа като оставите сайдера да се накисне в продължение на 30 минути. Това ще извлече още аромати от съставките, но помнете, че трябва отново да притоплите преди добавянето на бърбъна.

Съставки за греяно вино

1 750 мл бутилка сухо червено вино (обичам да използвам Мерло или Шираз)

1 портокал

1 две-инчов стрък пресен джинджифил с дебелината на палеца

12 карамфила

2 пръчки канела

1/8 чаена лъжичка настъргано индийско орехче

1/4 чаша мед (най-добър за тази рецепта е меда от портокалов цвят, но и всеки друг мед ще свърши работа)

Указания за приготвяне

Нарежете портокала и джинджифила с корите. Тези кори имат много етерични масла и аромати, от които искаме да се възползваме.

Сложете всички съставки в безопасен за микровълнова печка контейнер. Червеното вино може да оцвети пластмасата, особено след нагряване. Имайте това предвид при избора си на контейнер.

Топлете при 50% мощност на микровълнова фурна до горещо, но не вряло. Това ще отнеме между 2 до 3 минути, в зависимост от това колко мощна е микровълновата фурна. Разбъркайте за по-добро смесване на ароматите. Точно като ябълковия сайдер може да прецедете и сервирате веднага, или може да оставите виното и съставките да се накиснат за 30 минути преди претопляне и прецеждането.

Неизпитите греяно вино или сайдер трябва да се държат в хладилник.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *