Хотели в Боровец: 6 причини да ги предпочетем за ски

Хотели в Боровец - ски и сноуборд за ентусиасти

Боровец е първият ски курорт в България. Старото му наименование е Чамкория. Още през 1896 година българският генерал Петър Тантилов построява първата вила за почивка в района, който дотогава е бил единствено планински, без постоянни жители.

Впоследствие самият цар Фердинанд започва изграждането на двореца „Царска Бистрица“, с което дава началото на масовото изграждане на вили и къщи от по-заможните по това време българи.

Боровец започва да се оформя като масов ски-курорт през 60-те и 70-те години на миналия век, като за този период е постигнал значително развитие и днес е един от най-големите зимни курорти в България.

От Rezervaciq.com ви предлагаме 6 причини да изберете хотел в Боровец за ски.

Хотели в Боровец –  защо да почиваме там

1. Първият български курорт

Като такъв, Боровец определено съдържа в себе си история и опит, който се въплъщава в днешната визия на курорта. Да се доверите на опита никога не е грешен вариант, а Боровец разполага с над 50-годишен опит като ски курорт и с над 100 години история като дестинация за почивка в планината.

Неслучайно дворецът „Царска Бистрица“, намиращ се непосредствено до курорта, е бил едно от любимите места за отдих и лов на цар Фердинанд и неговият син цар Борис III.

2. Направен е за това

Макар и започнал като вилна зона, през 60-те и 70-те години на миналия век властта в България осъзнава важността на природните ни дадености и развива активна дейност за създаване и обособяване на туристически обекти в страната.

Днешният ски-курорт Боровец се изгражда като такъв именно тогава и това е още една причина да изберете него – той е проектиран като ски курорт, за разлика от други такива, които преди това са били единствено населени места.

3. Ски пистите са от най-високо качество

Курортът разполага с едни от най-добре поддържаните и модерни ски писти в страната. Трасетата за ски бягане и биатлон са изградени съгласно всички изисквания на Международната федерация по биатлон и Международната федерация по ски.

Отделно има и ски писти, които са снабдени с инсталация за изкуствено заснежаване и позволяват експлоатация в пълен обем по време на зимния сезон (Декември-Април). В курорта вече са провеждани няколко състезания за Световната и Европейската купа по ски алпийски стил.

4. Невероятната природа

Сгушен сред вековните борови гори и разположен на над 1300 метра надморска височина курортът изумява със своята красота и величественост. Дали ще изберете да се спуснете по ски пистите му, да разгледате горските му масиви или просто да се разходите по уличките му, Боровец ще ви изуми със своята красива природа.

А качвайки се с някой от кабинковите лифтове, може да тръгнете към най-високия връх в България и на Балканите – Мусала, който се намира над Боровец.

5. Хотелите са качествени

Хотелиерството в Боровец започва да се развива още през 60-те години на миналия век, но в последните 20 години нивото на качество на хотелските услуги се повиши значително.

Боровец е пълен с хотели от най-различен тип, предлагащи най-различни услуги, на най-различни и достъпни цени. Но едно от нещата, което ги обединява, е качеството на услугата, което предлагат.

Защото всичко по-малко от това би било пагубно за всеки от тях. Потърсете и намерете най-точния за вас хотел в rezervaciq.com

6. Ще си тръгнете с незабравимо преживяване

Ски, сноуборд, спа, масаж, сауна, басейн, вкусна вечеря. Да, може да изпитате всичко това само в рамките на един ден и на едно място – Боровец.

Многообразните услуги са може би най-силното качество на българския курорт и далеч назад е останало времето, в което ски туризма е единствената атракция там. От rezervaciq.com сме се постарали да съберем и да ви представим всички най-добри оферти за вас.

[Total: 0   Average: 0/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *