Един исторически парфюм

Парфюм

Парфюм

Днес всички използваме оригинални парфюми, като разнообразието им е огромно. Днес се наслаждаваме на хиляди видове дамски парфюми, мъжки парфюми, като техните цени варират и лесно могат да бъдат открити както скъпи маркови парфюми, така и маркови парфюми на ниски цени. Парфюмите обаче не са сред нас само в последните години. Парфюмите имат богата история. Те не са сред нас едва от няколко години. Тяхната история стартира още в древен Египет, като а това са намерени доказателства от археолозите. Трайно парфюмите стъпват в Европа едва през ренесанса.

Въпреки, че от древен Египет те са пренесени в древен Рим, те сякаш изчезват за няколко века от картата на Европа. Случва се така, че по време на ренесанса аристократите от цяла Европа се страхуват да се къпят. Те смятат, че банята може да доведе до смърт и упорито я избягват. Поради тази причина изпадат в безизходица, защото се нуждаят от средство, което да прикрива неприятните телесни миризми. В този момент се появяват и парфюмите и се превръщат в същинска мания за всички богаташи.

Една история свързана с унгарската кралица отваря пътя на оригиналните парфюми в Европа, а и не само. Унгарската кралица била поканена да присъства на бал, такива по това време в Европа се организирали непрекъснато. Тя обаче се притеснявала от телесните миризми, които излъчвало тялото и. Един ден тя научила за съществуването на ароматни течности, които създавали италиански монаси в манастир. Заповядала на слугите си да научат повече за тях. Те се върнали в Унгария с информация за новопоявилите се парфюми и нещо повече, носели със себе си шишенце от тези невероятни парфюми. Тя толкова се влюбила в тях, че заръчала на химиците да започнат производството на парфюми, а самата тя сложила по тялото си от благоуханният аромат преди да отиде на бала. Там толкова много харесали аромата и, че веднага станала обект на интерес и то от много мъже.

Така марковите парфюми стигнали до нас и днес ние им се наслаждаваме всеки ден.

[Total: 0   Average: 0/5]

За TZahariev

Занимавам се с оптимизация на сайтове - SEO и развивам свой собствен блог - http://seoteo.info/
Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *