Избелване на зъбите в домашни условия

бели зъби


Направете усмивката си зашеметяваща-бързо – с тези полезни съвети за устните, зъбите и за тяхното избелване.

Когато сте усмихнати, обикновено се чувствате добре, но не и ако зъбите ви са по-малко бели или устните ви са изпръхнали или напукани. Но вече има нови лечения и продукти, които могат да ви предпазят от това, да се чувствате зле, когато трябва да се усмихнете. Тук са най-ефективните избелващи продукти, както и съвети за подбора и прилагането на продуктите за красота-козметика и грим-тъкмо навреме за сезона на малката черна рокля.

Направи зъбите си по-бели у дома
Ленти, подноси, пасти за зъби … какво наистина работи? Тук нашите експерти разкриват своите предпочитания, заедно със съвети относно това, какво да вземете под внимание, преди да отидете на специалист зъболекар.

Защо зъбите променят цвета си?

Вината е на времето и на диетите. С възрастта, емайла на зъбите става по-тънък и по-прозрачен, и вътрешният слой, наречен дентин, изглежда по-тъмен. Зъбите също поемат оцветени течности през целия си живот, казва Jeff Golub-Еванс, DDS, козметичен зъболекар в Ню Йорк. Кафе, чай, кола, и червено вино са честите виновници, заедно с по-упорити петна от тютюн.

Как да избелим зъбите си в домашни условия?

Прекисът е основната съставка в повечето избелващи продукти. Това вещество е безопасно за вътрешността на устата, като неговите молекули се прилепват към емайла, така че предпазват от предизвикване на петна. Колкото по-висока е концентрацията на пероксид и колкото по-дълго го оставите да действа върху вашите зъби, толкова по-бели ще станат. Недостатъкът: Избелващите молекули могат да се вмъкнат в нервните окончания, което води до увеличаване, макар и временно, на чувствителността на зъбите.

Кой може да се възползват?

„В домашни условия, избелването е възможно за всеки, който има здрава уста, който е бил на зъболекар през миналата година“, казва Матю Месина, DDS, потребителят съветник на Американската стоматологична асоциация, който практикува в Кливланд. Три групи не трябва да правят сами такова избелване: тези, чиито зъби са болезнено чувствителни към студено, всички с корони или пломби на предните си зъби (те няма да побелеят, и в крайна сметка ще останат по-тъмни от околните зъби), както и хора, чиито емайл изглежда по-сиво от жълто (тъй като такива петна е възможно да са предизвикани от антибиотици като тетрациклин, предприети в детството). Ако приемем, че вашият зъболекар ви е разрешил, д-р Golub-Evans казва, че може да оцени вашия потенциал за избелване по този начин: Дръжте парче бяла принтерна хартия до вашите зъби. Ако те изглеждат жълти, с петна, вероятно те са само на повърхността – зъбите могат да се избелят поне с два леки нюанса с домашно избелване. Ако зъбите изглеждат сиви, промяна на цвета вероятно се намира от вътрешната страна на зъбите и избелването няма да помогне много.

Един от най-известните продукти за избелване вече се предлага и на българските потребители : Избелване на зъби с Miracle White

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Здраве. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *