Венеция

Венеция- един уникален градски шедьовър, който вместо улици има канали, вместо автобуси- лодки, вместо подлези-богато украсени мостове. Един град с боядисани дворци, тесни улички и малки площади, излъчващ неподражаем чар.

Като силно атрактивна дестинация, най-натовареният сезон във Венеция е между пролетта и есента, около Коледа и по време на популярния карнавал през февруари(festival Carnevale).

Споменът за Венеция, винаги е свързан със събраната красота и романтика на едно- блещукащите канали и дружелюбните гондолиери. Но това не е единствената картина, с която може да го запомните.

Базиликата Сан Марко(Basilica di San Marco), ще ви разкаже повече за Венеция. Насладете се на венецианския живопис, както и на Европейското изкуство от 14-ти до 18-ти век(The Gallerie dell’Accademia). Готическата църква (Basilica dei Frari), в близост е Scuola Grande di San Rocco.

Ядрото, в което се провежда голяма част от дейността на Венеция е Гранд Канал(Grand Canal/ Canalazzo). Намиращ се в центъра на града и разделящ го на запад и изток. Мостът Риалто(Rialto Bridge) е първият построен мост на канала. В  сърцето на града се намира незабравимият площад Сан Марко(Piazza San Marco). Кулата-камбанария е най-високата сграда(St Mark’s Bell Tower/ the Campanile di San Marco), предлага най-красивата гледка.

Нощна Венеция ви предлага- тихи и приятни ресторанти, които ще ви накарат да се почувствате като в приказка.

Изживейте своето романтично преживяване във Венеция.

Ако ви остане допълнително време може да посетите фабриките за прочутото Венецианско стъкло на двата острова Морано и Бурано.

Нощувка във Венеция:

На самия остров цените за нощувка варират от 30евро на човек за двойна стая в зависимост от сезона. Ако търсите по-евтина нощувка то може да я намерите на континента Венеция Местре. Цените там започват от 20евро за двойна стая на човек.

Пътуване до Венеция:

До Венеция може да стигнете с автобус или със самолет.

Най-изгодния начин да стигнете до Венеция е като си резервирате в адванс самолетни билети до Венеция на нискотарифната авиокомпания Wizzair.  Цените на самолетните билетите варират от 40лева на горе ако си резервирате полета поне два месеца преди полета.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *