Венеция

Венеция- един уникален градски шедьовър, който вместо улици има канали, вместо автобуси- лодки, вместо подлези-богато украсени мостове. Един град с боядисани дворци, тесни улички и малки площади, излъчващ неподражаем чар.

Като силно атрактивна дестинация, най-натовареният сезон във Венеция е между пролетта и есента, около Коледа и по време на популярния карнавал през февруари(festival Carnevale).

Споменът за Венеция, винаги е свързан със събраната красота и романтика на едно- блещукащите канали и дружелюбните гондолиери. Но това не е единствената картина, с която може да го запомните.

Базиликата Сан Марко(Basilica di San Marco), ще ви разкаже повече за Венеция. Насладете се на венецианския живопис, както и на Европейското изкуство от 14-ти до 18-ти век(The Gallerie dell’Accademia). Готическата църква (Basilica dei Frari), в близост е Scuola Grande di San Rocco.

Ядрото, в което се провежда голяма част от дейността на Венеция е Гранд Канал(Grand Canal/ Canalazzo). Намиращ се в центъра на града и разделящ го на запад и изток. Мостът Риалто(Rialto Bridge) е първият построен мост на канала. В  сърцето на града се намира незабравимият площад Сан Марко(Piazza San Marco). Кулата-камбанария е най-високата сграда(St Mark’s Bell Tower/ the Campanile di San Marco), предлага най-красивата гледка.

Нощна Венеция ви предлага- тихи и приятни ресторанти, които ще ви накарат да се почувствате като в приказка.

Изживейте своето романтично преживяване във Венеция.

Ако ви остане допълнително време може да посетите фабриките за прочутото Венецианско стъкло на двата острова Морано и Бурано.

Нощувка във Венеция:

На самия остров цените за нощувка варират от 30евро на човек за двойна стая в зависимост от сезона. Ако търсите по-евтина нощувка то може да я намерите на континента Венеция Местре. Цените там започват от 20евро за двойна стая на човек.

Пътуване до Венеция:

До Венеция може да стигнете с автобус или със самолет.

Най-изгодния начин да стигнете до Венеция е като си резервирате в адванс самолетни билети до Венеция на нискотарифната авиокомпания Wizzair.  Цените на самолетните билетите варират от 40лева на горе ако си резервирате полета поне два месеца преди полета.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *