Избор на интериорни врати

Съвременните интериорни врати не само предоставят допълнително разделение на две помещения, те добавят стил и за двете пространства, като допълват съществуващата подредба. Общите функции включват осигуряване на неприкосновеност на личния живот и намаляване на шума между две стаи и подове, както и отделяне на жилищна площ от помещения за съхранение като килер. Модерните интериорни врати се предлагат в много стандартни ширини и височини, както и в специални размери. Намерете подходящите за вас в три лесни стъпки:

1. Изберете тип

Съществуват четири вида вътрешни врати: на панти, байпас (плъзгане), сгъваеми и джоб.

Врати на панти – Това са идеалните проходни врати, тъй като те се отварят лесно от всяка стая, и могат да се поставят както на стандартни, така и на извънгабаритни врати. Пантите могат да се монтират на лявата или дясната страна на касата на вратата. Единичните интериорни врати от Doordecor на панти най-често се използват за спални, бани и кухни. Напоследък обаче двойните врати на панти стават все по-популярни и добавят великолепие към спалнята или официалната трапезария.

Плъзгащи се врати – Наричани още байпас врати, те са съставени от две или повече стандартни по размер интериорни врати, които са окачени на ролки и се отворят от страна до страна. Плъзгащите се врати са популярни за приложение в малки помещения, защото спестяват пространство, а с помощта на огледални покрития могат да направят неголеми помещения да изглеждат по-големи.

Сгъваеми врати – Както подсказва името им на английски bifold, fold − сгъвам, нагъвам, тези интериорни врати имат две или повече двойни части, които се прибират една в друга, за да отворят и са идеални за по-малки помещения. Те се плъзгат по една релса.

Джоб врати – Тези интериорни врати са подобни на плъзгащите се, с изключение на това, че вратата се „прибира“ в стената и става почти невидима, когато са отворени.

2. Изберете стил

Предлаганите интериорни врати са в стил Лувър, френски, монолитни или панел, с плътни или кухи ядра.

Солидните интериорни врати от Doordecor обикновено са изработени от дърво; могат да бъдат гладки или с 2, 4 или повече панела; боядисани, оцветени или лакирани. Отличават се с по-добра шумоизолация.

Така наречените „Лувър“ врати са подходящи за проветряване на помещения и когато искаме да се подобри циркулацията на въздуха между стаи, докато френските врати позволяват на естествената светлина да преминава от стая в стая.

Кухите врати основно са направени от панели, закрепени на дървена рамка. Те са леки и идеални за места, където има по-малко движение.

3. Изберете материал

При избор на материал трябва да се вземе под внимание къде ще бъде поставена всяка една врата. Не върви вратата към помощното помещение или банята да има стъклен или метален панел, нали? Обикновено интериорни врати със стъклени панели поставяме на вътрешни помещения − места, където няма нужда от голяма сигурност. Стъклени врати са идеални за терасата или зимната градина.

[Total: 3   Average: 5/5]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *