Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Оптимизация на сайт – информация и основните етапи

Дълго мислих какво точно да напиша и реших – няма да ви обяснявам какво е това чудо на чудесата „SEO оптимизация на сайт” със сложни думички и непознати термини. Ще се опитам доколкото мога да ви разясня с думи прости и разбираеми какво е това чудо, а на експертите ще оставя сложните и детайлни обяснения.

И така, накратко и с думи най-обикновени ще ви кажа, че оптимизацията на сайт е важна, ако искате да привлечете на страниците си повече потребители и съответно потенциални клиенти.

Използваните SEO техники могат да направят така, че сайтът ви да се хареса на търсещите машини, които да го изкачат в предни позиции. Така потребителите ви, когато влязат в Интернет и изпишат определена ключова дума, вашият сайт ще излиза в първите страници.

Техниките за оптимизация, които са познати са основно три вида: бяла, сива и черна техника, като втората и третата не са за препоръчване, да не кажа, че са забранени.

Предполагам се досещате, че бялата техника е тази, която ви е нужна, ако искате наистина да успеете.

Кои са основните фази при SEO оптимизация?

Работата по изкачване на сайта ви в предни позиции в търсещите машини е бавен и труден процес, за който трябва да се въоръжите с търпение.

Основните фази по оптимизация на сайт са две: вътрешна (On-Page) и външна (Off-Page).

  • Вътрешната SEO оптимизация казано в няколко думи означава да се работи върху самия сайт, което включва работа по съдържанието, структурата, кода на сайта (HTML5, Microdata), както и по навигацията и вътрешните му връзки (релации).
  • Външната (Off-Page) оптимизация на сайт може да се опише като работа извън сайта, което включва намиране на подходящи входящи линкове (връзки) на уеб сайта, добавянето му в различни директории, социални мрежи и директории с цел подобряване на позициите на уеб сайта в търсачките. Също така осигуряване на социални сигнали, бранд сигнали и други сигнали на доверие (TrustRank) към сайта.

Ако материята ви затруднява, може да се възползвате от услуги по оптимизация на сайт, като тези, предлагани от фирма Cloxy. Колегите са се доказали с над 10 години опит в бранша и може да им се има доверие.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *