Избор на видеонаблюдение

Има много детайли, които трябва да се вземат предвид при избора на система за видеонаблюдение. Професионалната охранителна система не е никак евтина инвестиция и затова е необходимо изготвянето на максимално добър бюджет за дадения обект.

Една от първите стъпки при избора на система за видеонаблюдение е обособяването на отделните ключови фактори:

– Колко камери са необходими?

– Кои точки (области) трябва да се наблюдават?

– Какви са изискванията към записите?

– Каква е осветеността в зоната на виждане на всяка камера?

– Ще има ли наблюдение на обекта или отдалечено?

– Колко време трябва да се съхраняват записаните събития?

Камери

Камерите се подбират взависимост от фактори като ъгъл на виждане, осветеност и местоположение на камерата. Няма такова нещо като универсална камера в професионалните системи за видеонаблюдение. Необходимо е да определите местоположението на всяка камера и да я подберете според индивидуалните изисквания на мястото.

Отговорете си на следните въпроси:

– Външна или вътрешна е камерата?

– Осветеност – работа през светлата и тъмната част на денонощието?

– Специфика при монтажа й?

Вътрешни куполни камери

Този тип камери за видеонаблюдение се използват при 90% от случайте, когато е необходимо вътрешна камера. Камерите от този тип са в различни разновидности, сред които: стандартни цветни, ден/нощ камери, с инфрачервена подсветка. Тези камери могат да се монтират на вертикална или хоризонтална повърхност, но в повечето случаи се монтират на тавана на помещението. Специфични изисквания към обективите на тези камери биха попречили на тяхното приложение, като например, необходимостта от 20мм обектив. Куполните камери са сред първия избор на всеки професионалист, когато става дума за вътрешно приложение.

Бокс камери

Бокс камерите са стандартни камери, които могат да се монтират самостоятелно със стойки или в кожух. Бокс камерите използват отделни обективи, които се навиват в предната част на камерата и осигуряват гъвкавост при избора на различни ъгли на виждане. Аутоирисните обективи имат малък кабел, който се свързва към камерата за управление на ириса, при различни нива на осветеност.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Технологични решения. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *