Как да подобрим представянето на нашите лаптоп батерии?

http://bateriya-laptop.com/
Точно както автомобилите, лаптопите също имат нужда от редовна поддръжка. Ако сте си купили нов лаптоп и си мислите, че не трябва да пипате нищо по него със сигурност грешите. Има една задача, която не трябва да забравяте и това е калибрирането на вашите лаптоп батерии. Тази задача е жизненоважна за получаване на максималната производителност на една батерия. Ще ви разясня стъпка по стъпка цялата процедура и така вие ще получите по-добра ефективност. Най-големият фактор, който въздейства върху общият живот на едни батерии за лаптоп ASUS например това е тяхното използване. За да запазите по-дълго батерията си трябва да я използвате често. Постоянно вързаният към захранващият кабел лаптоп не е добра идея и това не отразява добре на батериите. Ето и стъпките, които трябва да следвате за да предотвратите влошаване качеството на батериите и да се увеличи живота им.
Стъпка 1: Заредете батерията до пълният и капацитет
Включете адаптерът и започнете зареждането, като в зависимост от оставащият заряд това може да отнеме известно време. Зареждайте докато индикатора покаже 100%.
Стъпка 2: Започнете да използвате лаптопа
Веднъж заредена батерията започнете да работите с лаптопа без да премахвате зарядното. За калибрирането на батерията е нужно този процес да продължи поне 2 часа след пълното зареждане.
Стъпка 3: Изключете зарядното и продължете да работите на лаптопа
След като са минали 2 часа изключете зарядното и продължете използването на лаптопа в режим на батерия.
Стъпка 4: Оставете батерията да се изтощи напълно
След няколко часа работа на екрана ви ще се изпише „Ниско ниво на батерията“ или „Батерията е изтощена“. Запаметете документа, и продължете използването на лаптопа.
Стъпка 5: Изключете лаптопа и го оставете за няколко часа
След като батерията се изтощи напълно лаптопа ще се изключи автоматично.
Стъпка 6: Заредете отново до пълният капацитет на батерията
След като батерията е преминала през пълният цикъл на зареждане и разреждане вие отново можете да включите зарядното и да изчакате зареждане до 100%. С това калибрирането е завършено.
Ако извършвате тази процедура редовно вие ще видите, че представянето на лаптоп батерията ви ще се подобри значително.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Компютърни технологии, Технологии. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *