Какво представляват работните станции, обясняват от Ardes.bg

Вероятно сте чували категорията от устройства “Работни станции” или Workstation, но сигурно нищо не Ви говори това и се чудите с какво са по-различни от обичайния настолен компютър. В следващите редове ще стане дума именно за това и кога може да ни е от полза? Има ли начин да получим безплатна професионална помощ по време на избора?

С какво се различават работните станции

Тези компютърни устройства се отличават със своята висока производителност на процесора, видео картата, голямото количество оперативна памет и хард диск. Често са използвани за игри, но предназначението им е за работа в различни професионални дейности. Това е например обработката на 2D и 3D графики, на видео файлове и за математически изчисления. Работните станции още служат на различните видове инженери, художници, фотографи и други. 

За да могат тези персонални компютри да отговарят на изискванията за извършване на професионални цели, те имат и специално техническо оборудване.

Например, могат да се отличават с наличието на два процесора, множество PCI Express разширителни слотове за многократно надграждане, високоскоростен RAID масив с голям капацитет на хард дисковете и увеличено количество RAM памет. Поради повишената им производителност и наличие на повече от един изчислителен чип, те притежават и подходящо охлаждане. Ако се изисква повишена графична мощност, съответно се подбира модел с подходящата видео карта.

При какви ситуации ще са ни полезни

Самото наименование на работната станция подсказва всъщност и за какво служи. Тези специфични компютърни конфигурации са използвани от професионалистите работещи със специфичен сложен софтуер за: 

  • проектиране на промишлени съоръжения;
  • проектиране в машиностроенето;
  • създаване и редактиране на цифрово видео и аудио;
  • дизайни и много други.

Работните станции намират приложение още при любителите фотографи, дизайнери на интериор и екстериор. Вероятно някои ще си кажат, че и обикновените настолни компютри могат да вършат тази работа, но практиката е показала, че те не притежават тази производителност и съответно нужните операции по обработката на данните продължава твърде дълго време.

На кой можем да се доверим ако не сме сигурни в избора

В онлайн магазина Ardes.bg всеки клиент може да ползва безплатна консултация от наш експерт, който съобразно изискванията и дейността ще препоръча и подходящата работна станция. Така всеки купувач при нас ще е сигурен, че ще получи покупката, която му е нужна без да надплаща. Разнообразието при нас е огромно, а цените едни от най-достъпните в бранша.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Компютърни технологии, Технологии. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *