Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Kартините на Винсент Ван Гог

Шедьоврите на Ван Гог са най-популярните картини, добили известност в целият свят. Ван Гог е може би от най-търсените и имитирани артисти на всички времена. Винсент Ван Гог несъмнено е един от най-великите художници за всички времена със своят неподправен стил познат на поколения художници и ценители на изкуството живели след него, а и не само ценителите.

Обратите и криволиченето в житейският му път са неотменима част от живота на Винсент Ван Гог. На младини Винсент Ван Гог прекарва живота си опитвайки се да открие себе си и своят начин да допринася за доброто на хората.
Бидейки силно религиозен човек (дори заема функциите – бил е на изпитателен период на проповедник за известно време в бедна миньорска област, но състрадателната му натура го подтиква да живее „по-скотски“ и от самите миньори заради което е бил буквално „изритан“ от църквата) Един от най-великите художници започва да рисува едва след навършването на 27 годишна възраст. За младият тогава  Винсент това е най-добрият начин да бъде от полза. Винсент Ван Гог подхранва своята страст към изкуството още по време на работата му в няколкото галерии през времето на своята младост. Тази му любов към изкуството изгражда у Ван Гог уникалният и познат на цели поколения стил на неговите картини.

За краткият му живот Ван Гог не получава дори и капчица от световното признание на което се радват картините на великият творец след смъртта му. Винсент Ван Гог е художник и човек, който е останал отритнат и неразбран през целият негов живот. По онова време тъмните и мрачни портрети на художника не са били в унисон с модерната тогава парижка стилистика.  През 1885 г. Винсент завършва първата си считана за шедьовър творба – „Селяни които ядат картофи“. На следващата година, неговият живописен стил продължава наистина да се оформя и развива. Винсент рефлектира информацията събрана до тук за това как светлината и цветовете се пречупват и поема по неутъпканата пътека на импресионистите. Той попива от съвременните художници на своето съвремие (Пол Гоген, Матис, Сезан). С времето развива техника, с която картините му стават много по-разчупени и с много по-ярка цветова палитра от повечето си съвременници. Той черпи вдъхновение от селските пейзажи и градските кафенета. Когато не е успявал да си намери модел, той рисува своите прочути автопортрети.

Бидейки постоянно в движение (Ван Гог изключително често е прекосявал огромни разстояния пеша местейки се да живее от държава в държава), той е един много самотен човек и художник.

Можете да намерите невъобразимо различни картини, които изобразяват моменти от живота му. Със своята невероятна способност за улавяне на света през призмата на собствените си неразбрани очи го прави един от най-известните художници. Ван Гог и до ден днешен е един от най-търсените и копирани артисти за всички времена. Затова е много лесно да намерите копия и репродукции на Ван Гог. Много художници са се опитали, а някои са били в състояние да уловят красотата,която е вплетена във всяка една от изумителните картини на Ван Гог.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *