Косопад – причини

Здравата коса е признак на добро физическо и психическо разположение. За да се излекува напълно косопада, преди всичко е необходимо да се открият първопричините на заболяването и след това да се пристъпи към адекватното им отстраняване. Важно е да те се открият навреме, а не след като вече е твърде късно за каквато и да е намеса от страна на специалисти.

Причини и симптоматика

Косопадът може да бъде временно или постоянно явление. Той може да е с частично или пълно поразяване на окосмената част на главата и тялото. Специалистите са на мнение, че симптомите на косопад се засилват при смяна на годишните сезони. Това твърдение си има и своето логично обяснение. Човешкият организъм се пречиства от старото, за да направи място на новото попълнение. Пречистването може да се окаже проблем, тогава когато на мястото на старият косъм не израства нов здрав такъв.

Това заболяване се среща при хора от различни възрастови групи. Честа причина за неговата поява е установен хормонален дисбаланс, небалансирано хранене, като следствие от тежко хронично заболяване…В днешно време се забелязва прогресивно нарастване на заболяването сред млади мъже на възраст между 20-30 години. Има случаи и на млади момичета, които се оплакват от оредяване на косата.

Косопадът може да се появи по време на бременност, както и в периода на кърмене. По време на бременност жената трябва да се храни пълноценно, а стресовите фактори да бъдат отстранени.

Носенето на стегната шапка също може да изиграе своето пагубно въздействие върху косата. Шапката е пречка за свободен достъп на въздух и възпрепятства естественото кръвообращение на кожата на главата.

Хора, които са подложени на постоянен стрес и страх за утрешния ден, са сериозно застрашени от отслабване на имунната система. Косопадът не е самостоятелно заболяване, а следствие от множество неблагоприятни въздействия, които не са били своевременно забелязани и отстранени.

Навременна профилактика

Профилактиката е от първестепенно значение. Ако косопадът е в напреднала фаза, намесата на специалист е безпредметна. Нужно е първо да се помисли за възстановяване на цялостния баланс на организма, преди да е настъпил тотален срив на организма.

[Total: 0   Average: 0/5]

За zdravebg

http://zdravebg.info/
Публикувано в Здраве. Постоянна връзка.