Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

SEO оптимизираните сайтове привличат повече трафик

Току що сте се сдобили с нов сайт и вече очаквате хората да се нареждат на опашки, за да влизат в него. Минава ден, два, три седмица, месец, а все още почти никой не влиза в него. Защо се получава така? Сайтът ви ли не е хубав или пък нещо съдържанието му куца? Краткият отговор е, че му липсва SEO.

За да не навлизаме в термини, които вероятно няма да разберете ще ви обясним как точно може да ви помогне SEO-то и как чрез него ще стигнете до желаните потребители без почти никаква работа от ваша страна. Казвам без почти никаква работа, защото единствената, която ще трябва да свършите е да помогнете на SEO специалиста в избора на думи или фрази, по които да се класирате, както и евентуално да му позволите да преправи сайта ви, за да бъде той оптимизиран и обичан от търсачките. За целта е нужна определена сума, която зависи от вашия сайт и ключовите думи (фрази) по които искате да се класирате в търсачките.

Първите неща, които обикновено трябва да се коригират евентуално по сайта ви са HTML кода и URL адресите на самите страници в него. Второто е да се направи добра свързаност между отделните страници и карта на сайта, за да може ботовете на търсачките да ги индексират правилно. От там нататък оптимизатора следва свои техники, в които вече се е специализирал и тествал многократно. Трябва да се въоръжите с желязно търпение, защото те отнемат време и резултатът е предположим, като няма как да се твърди на 100% какъв ще е точният резултат. В крайна сметка може да очаквате челни места в търсачките, а защо не и първо място ако това е било целта на занятието. Когато вече сайтът ви достигне определени позиции по ключова дума, която има добро търсене, вече може да се очаква и трафикът (посещения на потребители) да се увеличи чувствително. Ако сте бизнесмен и очаквате на сайта си нови клиенти, бъдете сигурни, че с помощта на SEO това може да е най-добрият вариант за постигане на целите ви.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *