Лондон

„ Свят в един град”, често наричан така, заради събралите се и преминаващите различни народи, етноси и култури. Лондон, градът, в който всеки път, когато отидете, ще откривате по нещо ново и атрактивно.

Една от най-големите столици в Европа, разположена от двете страни на река Темза, с типичните чести валежи и лято(най-топъл месец юли) и зима, Лондон е метрополисът, в който може да изживеете своята приказка.

Забележителностите, които не бива да пропускате са Националната галерия(National Gallery), която, със своята колекция от удивителни творби, се смята за една от най-добрите на световно ниво галерии; Британският музей(British Museum); Кулата на Лондон(Tower of London)- където ще се потопите в кървавата кралска история; военният музей- Imperial War Museum, a,за 17£ ще разберете какво има да ви покаже Окото на Лондон(London Eye) .В края на всеизестната улица, със своите впечатляващи тераси към огромните викториански стил къщи(Notting Hill), ще се озовете на най-доброто място за пазаруване и разходки- Portobello Road.

По-добре е да се концентрирате върху една определена област, независимо коя- има какво да видите из целия град, само така ще усетите истинската увлекателност на този културен център.

Транспорт до Лондон:

В Лондон са разположени едни от най-големите и натоварени летища.

На 22 километра от Лондон, се намира огромното по своите размери летище London Heathrow. И ако сте пропуснали да се подготвите с местната валута- тук ще ви окажат качествено съдействие.

Най-натоварените летища в Лондон са: летище Хийдрол, летище Гетуик, летище Станстед и летище Лутън.

Ако планувате да летите до Лондон може да си резервирате изгодно самолетни билети до Лондон на някой от нискотаривните авиопревозвачи извършващи редовни полети.

От летище София до летище Лутън, Лондон най-евтино може да летите с унгарската нискотарифна авиокомпания wizz air.

От летище Пловдив до летище Станстед Лондон най-евтино може да летите с ирланската нискотарифна авиокомпания ryanair.

От летище Варна до летище Лутън Лондон най-изгодно може да летите отново с авиокомпания wizz air.

Не забравяте, че колкото по отрано си резервирате самолетните билети, толкова по евтини ще са те.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *