На ски в Боровец

Боровец е най-старият планински курорт, където скиорите могат да изпитат тръпката от „белия спорт“ през зимата, и да се порадват на зелената свежест на планините през лятото.
Разположен на 1350 м надморска височина по северните склонове на Рила планина сред вековни борови гори, Боровец е разположен в подножието на връх Мусала (2925 м) – най-високата на Балканския полуостров.
Курортът е включен в община Самоков и е лесно достъпен, тъй като на разстояние от 73 км. от София и на 126 км. от Пловдив. Общински центъра на град Самоков е само на 10 км. надолу по пътя от курорта.
Самият град Самоков е много известен със своята история. Тук се намира училището за иконописци, чиито възпитаници са оставили много произведения на изкуството в цялата страна. Самоков е богат на културни и исторически забележителности. Няколко интересни църкви могат да бъдат посетени в града. Всъщност този град е известен като градът с най-старите традиции в ски спорта. Повечето от ски инструктори в българските ски курорти са от Самоков. Петър Попангелов е роден именно в този живописен град.
Ски курортът Боровец е само на няколко километра от там. Боровец ски център обхваща северозападните склонове на Рила планина. По терените са инсталирани множество машини за изкуствен сняг и осветление за нощно каране. Тук ски сезона е най—дълъг— от края та месец ноември, та чак до месец май. Пистите са предназначени за всички видове скиори — от абсолютно начинаещи до професионалисти.
В Боровец наистина можете да си осигурите едно незабравимо изживяване, като избягате от ежедневния градски шум и се потопите в бялата магия на планината.
След уникалните възможности, които предлага Боровец ски център, курортът предлага на посетителите си и много други различни видове развлечения, като дискотеки, с приятна международна музика; етнически ресторанти, където можете да се похапнете добре; барове, фитнес центрове, закрити плувни басейни, казина и много други. Не пропускайте чудесната възможност да се насладите на снега и да се забавлявате в най—известния ски курорт в страната.
Има много туристически агенции, които са избрали този град за своя основна дестинация. Има много хотели в Боровец, които чакат своите гости. Една от най—често предпочитаната сред туристите агенция се нарича ONETRAVEL. Нейният екип е професионално обучен и има огромен опит в сферата на туризма и забавленията. Ще организира вашата почивка в Боровец на едно качествено ново ниво.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *