Новите касови апарати – не само прищявка, а добра възможност за бизнеса

Съгласно последните изменения на  Наредба Н-18 от 13.12.2006г. всички фискални устройства трябва да имат дистанционна връзка със системата на Националната агенция по приходите (НАП). Свързването на касовите апарати с НАП се извършва на няколко етапа. Първо търговците на течни горива бяха свързани до 1 януари 2011. За всички аптеки срокът за свързване беше 1 септември 2011г. За регистрираните по ЗДДС търговци на зърно крайният срок е до 30 ноември. И последни за всички останали крайният срок е 31 март 2012г.

На пръв поглед това е допълнителен немалък разход за всички, след като веднъж касовите апарати бяха подменени през 2006 година. Успокоителното е, че цените започнаха малко по малко да падат. Също доста добре е, че цените на касовите апарати Пловдив са еднакви с цените на касовите апарати в Бургас, например. Така че можем да си закупим касов апарат от всеки един магазин за касови апарати без притеснението, че тук са по-скъпи, а там са по-евтини.

С новите касови апарати ще можем дори да спестим. Ще спестим от висенето по опашки в НАП при всяка малка промяна на данните на касовия апарат. Чрез дистанционната връзка с НАП , данните се изпращат автоматично от сервизните фирми още при програмирането. Смяната на адрес, регистрирането или дерегистрирането, всичко става в рамките на минути. Няма чакане по опашки и срещи със сърдити представители на държавна администрация, което е плюс и за двете страни.

Ще спестим също и от разходът на хартия при дневен отчет. Всеки касов апарат или фискален  принтер има вграден КЛЕН (контролна лента на електронен носител), който ще съхранява копието на бележките и те няма да се разпечатват в края на деня с дневния отчет. Хартиените контролни ленти заемаха цели помещения за по-натоварените обекти и те се пазеха 5 години. Сега ще е необходимо да се пази само една малка SD-карта.

В заключение, новите модели касови апарати спестяват на бизнеса така ценните време, нерви и пари.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Без категория, Разни, Технологични решения. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *