Shopping cart

Основни видове детски колички

Модернизацията, човешката мисъл и нуждата от съвременни решения ни предоставят многообразие в избора на бебешки колички за нашето или пък нашите рожби. Разликите като цяло се отнасят най-вече към функционалността и начина на използване на детската количка.

Напоследък актуална тема е изборът между това дали детето да се вози назад, с лице човека, който го бута и по този начин да се чувства сигурно и спокойно, или пък да е обърнато с лице напред, като опознава по-лесно разкриващия се свят пред него. Това поставя въпроса за отчуждението от родителите, тъй като то не ги вижда и може да се почувства само. Решението, което се предлага, ако изберете вторият вариант да правите чести спирки, за да си говорите с детето и да виждате лицето му, и то да вижда вашето.

В последно време, повечето колички се правят реверсивни, тоест при тях съществува механизъм, който позволява промяна в двата начина на возене, дали ще е с преместване на дръжката за бутане или с обръщане на седалката на детето.

Съществуват и така наречените „системи за пътуване”, които позволяват седалката на детето да се разкача от детската количка и да се ползва като седалка за автомобил. Това е много удобно и практично, защото първо вероятността да събудите детето си докато го местите намалява драстично, второ така количката заема по-малко място в колата и не е нужно да си купувате и носите допълнително детско столче за кола, поне в началния етап, докато детето е още малко.

Друг вариант на детски колички, които се предлагат  на пазара, са така наречените „бъгита”. Това са триколки с алуминиева конструкция, добра антишокова система (амортисьори), имат навес, който да пази от слънцето и са изключително леки. С тях е възможно дори да направите вашето сутрешно бягане, като едновременно разходите детето си с количката. Това е възможно, поради олекотената конструкция и изключителна маневреност.

В крайна сметка всичко е въпрос на лични предпочитания, а ако ви предстои да избирате детска количка, изберете внимателно това, което ще ви служи най-добре и винаги купувайте с перспектива. Успех!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *