Shopping cart

Планиране на зимната градина спрямо климата

Ако планирате да си направите зимна градина, неща като стил, дизайн, цвят и удобства в нея трябва да бъдат на първо място. Но не бива да се забравя и съобразяването с климатичните условия и осигуряването на добър микроклимат в новата ви зимна градина. Това е тънката разлика между това да се чувствате добре в нея през цялата година, без значение от времето навън и това да може да я ползвате няколко седмица през годината.

Например, ако зимната ви градина е с южно изложение, тогава слънцето ще я огрява през по-голямата част от деня. Това определено оказва огромно влияние в постройката, особено в горещите летни дни. В този случай трябва да се осигури подходяща вентилация и сянка.

Много хора предпочитат поликарбонатните плоскости за материал за покрива поради много им отлични качества. Този тип покриви за зимни градини е широко популярен, тъй като лесно се оформя, притежава достатъчна якост и устойчивост на атмосфрени влияния. Чрез технологията „heat guard“, това може да се окаже перфектния покрив за летните горещини.

Тази технология осигурява пречупване на слънчевата светлина и пречи на прякото и предава към вътрешността на зимната градина. Плоскостите за покриви на зимни градини са дебели 35 мм, за да осигури достатъчно топлинна и звукова изолация.

Когато изготвяте проект за зимна градина и видите, че бюджета започне да надхвърля предвидения от вас, може да изберете стъклен покрив за контрол на слънчевите лъчи. Този тип покриви се предлагат със самопочистващи се стъкла, за по-голямо удобство и комфорт.

Когато зимната градина е готова, обърнете внимание на интериора. Малко зелените (може и изкуствена) прави чудеса. Разкошна градина, светла и уютна – мечтано място за всеки от нас. Направете си го да ви хареса и се наслаждавайте на чудни моменти.

Възможно е да изградите зимна градина, която да се ползва през пролетта, лятото и есеннта, но да е без отопление през зимата. Така необходимите средства са доста по-малко и няма да се лишите от това не малко удоволствие.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *