Плюсовете и минусите на споделения хостинг

Споделеният хостинг има своето място и влияние в хостинг индустрията. Този вид хост услуга може да бъде чудесен вариант за стартиране на уеб сайт, при това чак до момента, в който се разрастне. Възможностите на споделения хостинг покриват предимно изискванията на сайтовете с по-малко посещения, но може да се изненадате колко ползи бихте могли да имате от закупуването именно на такава услуга.

Какво е споделеният хостинг?

Споделеният уеб хостинг представлява услуга, чрез която множество уеб сайтове на различни притежатели се разполагат на един сървър и споделят ресурсите му. Хост провайдърите разпределят ресурсите в зависимост от параметрите на споделения хостинг и за всеки отделен клиент. Хубавото на този тип хост услуга е, че за около 5 до 10 лв. на месец, можете да си осигурите онлайн присъствие, което да задоволи интернет потребностите ви за по-продължителен период.

Ползите от споделения хостинг

Една от най-големите ползи на този вид услуга е, че собственикът на споделен хостинг не трябва да се занимава с администриране на сървъра, на който е акаунтът му. Това е голямо облекчение, защото няма да се грижите сървърът да върви добре, нито за обновяване на операционната му система. За тези от вас, които не са сигурни, че биха се справяли със сървърната администрация, споделеният хостинг би бил чудесен избор.

От друга страна няма да ви се наложи да заплащате лицензионни такси. Обикновено хостинг компанията заплаща всичко необходимо, защото купува всичко необходимо за целия сървър – като лиценз за операционна система, контролен панел за хостинг и други приложения.

Минуси на споделения хостинг

Има някои слаби страни на споделения хостинг, които е добре да обмислите. Първата е скоростта. Тъй като всичките сървърни ресурси са поделени между клиентите, трафикът трябва да бъде значително по-малък за да може сайтът ви да функционира добре. Ако успявате да докарате тонове трафик, със сигурност ще ви се наложи да погледнете към VPS или нает сървър, защото ще надхвърлите ресурсите за споделен хостинг.

Другият минус е фактът, че клиентът няма голяма свобода при персонализира сървъра. Може да се каже, че клиентите почти нямат достъп до сървъра, който хоства плана им за споделен хостинг. Това означава, че каквито и да било промени или обновления ще се извършват от хост компанията.

Независимо от всичко, плановете за споделен хостинг са чудесен избор като за начало. Самият пакет е съвсем поносим за почти всички бюджети и не изисква никакъв опит или познания за да върви нормално. Всичко това води до удобството за клиента да се фокусира единствено върху сайта си, не и върху сървъра.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в WWW. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *