Shopping cart

Причини за появата на оплешивяване и косопад

Всеизвестен факт е, че мъжете на средна възраст губят косата си с по-бързи темпове. Въпреки това, младите хората също могат да започнат да губят косата си, поради ред причини. Оплешивяването и косопада най-често водят до загуба на самочувствие.

Оплешивяването може да отнесе цялата ви, така ценна за вас, коса. Трябва да обърнете голямо внимание на проблема, ако се прояви косопад. В противен случай може да стане много по-лошо.

Предотвратяването на оплешивяването може да се постигне, но се нуждаете от прост план за действие. Когато става въпрос за косопад при мъжете, най-общо познатия модел на оплешивяване е мъжкият.

Ако страдате от този неприятен проблем, както много други мъже, ще започнете да забелязвате, че косата в лицевата част и темето ще започне да изтънява.

Но какви са причините това?

Основната причина за косопада при мъжете е дихидротестостерон или на кратко DHT. Когато DHT увеличи количествата си в организма може да създаде проблеми за растежа на косата.

В голяма част, оплешивяването и косопада се дължат на липса на здрава кожа. Прекалено мазната кожа запушва порите на космените фоликули. Друга причина е, че не сте предоставили на косата си правилното „хранене“, от което се нуждае, за да може тя да расте. Лошото кръвообращението също може да бъде фактор, който допринася за оплешивяването и косопада. Освен тези фактори, които могат да доведат до загуба на коса, има и още няколко. Стресът и стареенето също са причини за появата на косопад.

Причините за проблемите с косата при по-младите мъже може да се дължи както на наследствеността, така и на неправилния начин живот, който те водят. Във втория случай, те трябва да променият начина си на живот към по-добър.

Но, ако започвате да оплешивявате, не е нужно да се притеснявате. Вече има създадени продукти против косопад, които могат да бъдат използвани. Те са безопасни, достъпни и ефективни. Тези продукти съдържат нужните вещества и по този начин възстановяват растежа на косата.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *